Asasin trimis de rusi sa-l lichideze pe cel care a tradat-o pe spioana sexy

12-11-2010 00:00

Anna Chapman

Potrivit unui oficial de la Kremlin, citat de catre un ziar din Rusia, autoritatile ar fi trimis un asasin profesionist ca sa-l elimine pe Colonelul Shcherbakov. El este omul care a demascat-o pe Anna Chapman si alti noua spioni, in SUA.

Anonim, dar din Guvern si de rang inalt, un oficial a povestit ziaristilor de la cotidianul Kommersant ca agentul "Mercader" a fost trimis dupa Shcherbakov. Aparent, se pare ca ar fi vorba despre Ramón Mercader, comunistul spaniol care l-a asasinat pe Leon Trotsky, in 1940, in Mexic, cu un topor de gheata.

Cand a fost intrebat despre articolul din Kommersant, purtatorul de cuvant al serviciilor secrete externe din Rusia a spus ca "nu avem niciun comentariu de facut si nici nu vom avea vreodata", scrie Reuters.

Shcherbakov fusese capul operatiunilor de spionaj desfasurate de Rusia in Statele Unite si a fost relocat din Rusia in SUA doar cu cateva zile inainte ca FBI sa aresteze spionii rusi, sub acoperire. 

Ziarul Kommersant scrie in paginile sale ca "Soarta unor astfel de persoane este pecetluita, iar repercusiunile unei operatiuni esuate sunt ivevitabile. Toata viata lui va fi un fugar, incercand sa scape, atat de agentii din contraspionaj, cat si de cei pe care tara sa i-a trimis sa-l lichideze."

Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO