Protest inedit la Roma. Fostele stewardese de la Alitalia s-au dezbrăcat în centrul capitalei în semn de protest

Ultima actualizare: 21-10-2021 09:48

Un protest inedit a avut loc miercuri în capitala Italiei.

Zeci de foste angajate Alitalia s-au dezbrăcat şi au rămas în lenjerie intimă în centrul Romei pentru a-și arăta indignarea pentru că mii de angajați au rămas pe drumuri, după ce compania aeriană a fost desființată.

„Ne-au jupuit”, spun fostele însoțitoare de zbor, care au lucrat mulți ani pentru compania aeriană națională a Italiei.

Astăzi, sau mai bine spus pe 15 octombrie, ne-au luat pielea. A ne lua uniforma înseamnă a ne lua totul. Pentru noi această uniformă ne reprezintă în lume și am purtat-o mereu cu mare mândrie”, a transmis însoțitoare de zbor.

50 de femei s-au aliniat într-o piață din centrul Romei. Și-au dat uniformele jos și și-au șters machiajul. Gesturi simbolice prin care spun că au vrut să arate impactul devastator pe care l-a avut desființatarea companiei aeriene Alitalia.

Suntem aici pentru a ne exprima în primul rând durerea, dar și solidaritatea față de toți colegii noștri, și cei care au fost primiți de ITA și care au fost obligați să semneze un contract umilitor”, a mai spus însoțitoarea.

În utimele săptămâni au avut loc mai multe proteste, organizate de fosti angajati, față de felul în care au gestionat autorităție desființarea companiei.

Este păcat, n-am cuvinte. Poate sună dramatic, dar așa stau lucrurile. Mai mult, această nouă companie este o dezamăgire, nu are nicio legătură cu Alitalia, cu banii publici. Suntem siguri, așa cum de altfel spun și specialiștii, acestă nouă companie se va închide și ea curând. Aspura acestui lucru vrem să atragem atenția azi, aici”, a declarat un reprezentant sindical.

După aproape 8 decenii de activitate, Alitalia a fost înlocuită de de Italia Trasporto Aereo, sau ITA. Noua companie, va funcţiona cu mai puţin de jumătate din flota celei vechi. Vor fi păstrați, doar 2.800 dintre cei 11 mii de angajați „Alitalia”.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO