Primele imagini cu Alec Baldwin după ce a împușcat-o mortal pe directoarea de imagine. Cum s-a produs tragedia

Ultima actualizare: 25-10-2021 09:31
Primele imagini cu Alec Baldwin după ce a împuș...
Actorul Alec Baldwin a împușcat două persoane p...

Actorul Alec Baldwin a ucis accidental o femeie şi a rănit un bărbat, după ce a tras cu un pistol de recuzită în timpul filmărilor pentru un western, în New Mexico.

Femeia care a murit era directorul de imagine Halyna Hutchins, in varsta de 42 ani. Iar bărbatul, este regizorul filmului, Joel Souza, de 48 de ani. Un purtător de cuvânt al lui Baldwin a precizat că incidentul tragic a implicat "o armă de recuzită, cu gloanţe oarbe, care nu a funcţionat corespunzător".

La puţin timp după tragicul incident, Baldwin a fost fotografiat în faţa biroului şerifului. Vorbea la telefon, avea ochii în lacrimi, iar pe chip i se putea citi groaza. În altă imagine, actorul în vârstă de 63 de ani stă aplecat cu mâinile sprijinite de genunchi, într-un gest care arată, la fel, tulburarea.

Acum două zile, directoarea de imagine Halyna Hutchins, a postat aceste imagini de la filmarile pentru Rust, un western a cărui acţiune se petrece în secolul al 19-lea. Co-producător şi interpret în rol principal, Alec Baldwin joacă rolul unui nelegiuit al cărui nepot - un copil de 13 ani - este condamnat pentru omor din culpă.

Ieri, după prânz, ziua de filmări a luat o turnură tragică. Baldwin a descărcat o armă de recuzită, care trebuia să aibă gloanţe oarbe. Încă nu se ştie cu exactitate ce a fost.

Actorul, cunoscut mai ales pentru rolul din sitcomul 30 Rock şi rolul prin care îl satiriza pe fostul preşedinte Trump în Saturday Night Live, a ucis-o accidental pe directoarea de imagine Hutchins, în vârstă de 42 de ani şi l-a rănit pe regizor, Joel Souza, de 48 de ani.

Femeia încă trăia când au sosit echipele de prim ajutor. Grav rănită, a fost transportată de urgenţă cu elicopterul la spitalul universitar New Mexico, dar nu a supravieţuit. Bărbatul rănit a fost dus cu ambulanţa la un alt spital.

Poliţia încă investighează incidentul petrecut la Bonanza Creek Ranch, un loc popular pentru filmări din New Mexico.

Stephanie Elam, CNN: "Știm că poliția continuă să ia declarații de la cei care erau la filmări, de la martori, pentru a vedea ce s-a întâmplat cu exactitate. Până acum, nimeni nu a fost pus sub acuzare. Producția filmului a fost oprită o perioadă de timp nedeterminată. Compania a transmis că asigură consiliere pentru cei care lucrează la aceast film, pentru a putea depăși acest incident în mod evident devastator."

Incidentele fatale implicând arme de foc pe platourile de filmare sunt foarte rare, dar există precedente. Armele reale sunt folosite adesea la filmări, dar încărcate cu gloanţe oarbe. Mai exact, cartuşe care pot crea focul de la gura ţevii şi zgomotul specific, fără să elibereze proiectilul propriu-zis.

În 1993, Brandon Lee, pe atunci în vârstă de 28 de ani, fiul starului artelor marţiale Bruce Lee, a murit împuşcat când filma o scenă mortală din "The Crow".

În 1984, actorul Jon-Erik Hexum a murit după ce s-a împuşcat în cap cu o armă de recuzită, la filmările pentru Cover-up,
într-o scenă în care juca ruleta rusească.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO