Papa Francisc va primi un transsexual la Vatican. "In mod sigur Iisus nu ar spune 'Pleaca, pentru ca esti gay'"

Ultima actualizare: 06-10-2016 07:04
Papa Francisc in vizita in Azerbaidjan

Suveranul pontif a lansat un apel catre credinciosi pentru acceptarea persoanelor cu alta orientare sexuala.

Papa Francisc a facut, duminica, un apel catre catolici legat de acceptarea persoanelor homosexuale si a anuntat ca a acceptat sa primeasca in audienta la Vatican un transsexual. ''In viata mea ca preot, episcop si chiar papa, m-am aflat in preajma oamenilor cu tendinte homosexuale si chiar a homosexualilor practicanti'', a spus el intr-o conferinta de presa la bordul avionului papal la intoarcerea din turneul efectuat in Caucaz, informeaza DPA.

Papa a declarat ca a fi homosexual nu este un motiv ''de sarbatoare'' din punctul de vedere al Bisericii Catolice, insa oamenii care sunt in ''aceasta situatie'' trebuie ajutati, adusi mai aproape de Dumnezeu, abordati in mod individual si integrati in Biserica Catolica.

''Asta ar face Iisus astazi'', a spus Papa Francisc. ''Daca o persoana aflata in aceasta situatie ar veni in fata lui Iisus, in mod sigur Iisus n-ar spune: Pleaca pentru ca esti homosexual'', a adaugat suveranul pontif.

Transsexualul pe care Papa a acceptat sa-l primeasca la Vatican este un spaniol care s-a nascut femeie dar este in prezent identificat drept barbat. Suveranul pontif a declarat ca acesta i-a scris spunandu-i ca ''sufera mult'' si ca ar ''gasi consolare'' daca Papa ar fi de acord sa il primeasca pe el si pe femeia cu care s-a casatorit dupa operatia de schimbare de sex. ''Le-am oferit o audienta si au fost bucurosi'', a spus Papa potrivit sursei citate.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO