Ipoteza neasteptata in cazul disparitiei avionului MH370. Scriitor: Aeronava ar fi fost doborata din greseala de americani

Ultima actualizare: 21-05-2014 06:58
Echipajul unui avion australian AP-3C Orion, in timpul cautarilor din Oceanul Indian

A fost avionul malaysian MH370 doborat accidental? O carte publicata recent sustine ca aeronava a fost spulberata de avioanele americane si thailandeze, in timpul unui antrenament esuat.

Autorul cartii "Avionul MH370: Misterul", Nigel Cawthorne, sustine ca echipele de cautare au fost trimise in directia gresita intentionat, ca parte a operatiunii de musamalizare.

Cawthorne scrie in carte ca sutele de familii ale pasagerilor nu vor afla niciodata povestea reala din spatele disparitiei misterioase din 8 martie.

"Au murit fara durere, inconstienti de soarta lor? Sau au murit in teroare, in epava inflacarata, in mainile unui nebun?", a scris autorul, citat de Daily Mail.

In carte, el descrie cum un barbat care lucra pe o platforma petroliera din largul oceanului a observat, aproximativ in momentul in care sistemul de localizare a incetat sa mai transmita, un avion in flacari, in vecinatatea zonei in care avea loc un exercitiu militar la care participau mai multe natiuni.

Ulterior, tarile respective ar fi trimis echipele de cautare in directia gresita, pentru a-si acoperi urmele.

"Nicio urma a avionului nu a fost gasita in Oceanul Indian, ceea ce ridica multe semne d e intrebare", a spus Cawthorne, care sustine toate informatiile legate de avionul MH370 trebuie sa fie privite cu scepticism, din cauza dezinformarilor care au loc.

Familiile indurerate ale pasagerilor aflati la bordul aeronavei Malaysia Airlines au criticat lansarea cartii. Familia unui australian din Brisbane, Rod Burrows a declarat ca nu pot intelege cum de nu a fost gasita nicio urma a avionului si cum a putut fi lansata o carte atat de repede. Irene Burrows, mama lui Rod, a declarat ca aceasta carte a fost lansata prea curand si, in afara de cateva speculatii, nu ofera niciun raspuns concret.

Rugaciuni pentru pasagerii disparuti

Premierul malaysian Najib Razak a dat asigurari familiilor pasagerilor ca Malaysia va continua sa caute avionul, atat timp cat va fi nevoie. Australia conduce cautarile, care intra intr-o etapa secundara, in care vor fi implicati contractori privati pentru a desfasura cautarea subacvatica.

Cititi si: Cele mai importante stiri despre disparitia avionului MH370

Joi, nava Ocean Shield s-a intors in zona in care au fost receptionate, in aprilie, semnale care ar fi putut proveni de la cutiile negre. La bordul navei se afla un robot submarin care poate cerceta fundul oceanului.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO