VIDEO Trei români au murit într-un accident de autocar în Bulgaria. Cinci răniți au fost aduși în țară

×
Codul embed a fost copiat

Trei români au murit iar alţi cinci au fost grav răniți după ce autocarul care îi aducea în ţară din vacanţa petrecută în Turcia a fost implicat într-un accident cumplit, petrecut în regiunea Veliko Târnovo, din Bulgaria.

Vehiculul a izbit o maşină parcată pe marginea drumului şi un copac. În impact i-a zburat pur şi simplu acoperişul. Imaginile surprinse la fața locului sunt terifiante. Pe lista victimelor apare şi numele unui turc care s-a prăpădit, iar alţi 4 au nevoie de îngrijiri medicale.

Tragedia s-a petrecut la 1:30 noaptea, în regiunea Veliko Tarnovo, din Bulgaria. Autocarul, înmatriculat în România venea acasa din Turcia.

Între două localităţi din tara vecina, şoferul, un cetăţean turc, a pierdut controlul volanului, a lovit o mașină din Olanda, oprită pe marginea drumului şi a ricoşat într-un copac. Impactul a fost atât de puternic încât bucăți din autocar au rămas prinse în crengi. În vehiculul care s-a făcut praf erau 26 de oameni care se întorceau din vacanţă. 19 dintre ei sunt români, restul turci.

Procuratura din Veliko Târnovo i-a reţinut pe cei doi şoferi turci implicaţi în accident.

Citește și
Accident Vaslui
Cinci persoane, printre care și o fetiță de 4 ani, rănite grav de un șofer beat care a încercat să facă o depășire ilegală
Ce au păţit poliţiştii care l-au lăsat pe Vlad Pascu să conducă drogat

Desfășurarea evenimentelor:

UPDATE 17:53 Încă un român a ajuns în BucureștiVictimele sunt conştiente şi au fost evaluate de medici care urmează să se stabilească dacă se impun intervenţii chirugicale. Este vorba despre trei femei de 34, 36 şi 54 de ani şi doi bărbaţi 37 şi 59 de ani.

Acestea au mai multe traumatisme la nivelul capului, al bazinului, al coloanei şi al picioarelor, dar şi hemoragii interne. Pacienţii au fost aduşi aici pe rând în funcţie de gravitatea rănilor, în starea cea mai gravă se află femeia de 36 de ani.

UPDATE 17:13 Până la acest moment, 4 pacienți români au ajuns la Spitalul Clinic de Urgență București- Floreasca cu aeronave SMURD, aflate în dotarea IGAV. Pe tot parcursul zborului, pacienții au fost asistați medical de către echipaje medicale din cadrul UPU SMURD București, Craiova, Constanța și Galați.

 UPDATE 15:10 Primul pacient dintre cei cinci români răniţi în accident uldin Bulgaria a ajuns în România, la spitalul Floreasca din Bucureşti. Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a anunţat că urmează ca şi restul pacienţilor să fie transportaţi cu elicopterele SMURD în cursul acestei seri. 

UPDATE 14:12 După ce ISU a transmis că sunt patru români decedați în accidentul din Bulgaria, MAE a declarat că, de fapt, sunt trei români morți. A patra persoană decedată este un cetățean străin.

 UPDATE 13:58 Prima persoană preluată de elicopterul SMURD este o femeie de 36 de ani cu multiple traumatisme.

Elicopterele sunt din Craiova, Constanța, Galați și București. Cel din Capitală se întoarce de două ori după doi răniți.

Primul elicopter va ajunge pe Stadionul Dinamo.

UPDATE 12:46 Persoanele rănite în accident suferă de răni toracice, abdominale și multiple traumatisme.

UPDATE 12:41 În urma evaluării medicale realizate de către echipa medicală din România la unitatea spitalicească din Bulgaria, s-a decis transferul a 5 pacienți români la Spitalul Clinic de Urgență București - Floreasca, în vederea continuării îngrijirilor medicale care se impun acestora.

Transferul pacienților români se va realiza cu elicoptere SMURD aflate în dotarea IGAv.

--

 Accidentul s-a produs în jurul orei 01:30. La bordul autocarului se aflau 25 de pasageri, dintre care 7 cetățeni turci, iar restul români. Vehiculul a intrat într-un autoturism.

Coliziunea s-a produs între satul Kutsina și Polikraishte (Regiunea Veliko Tarnovo).

Conform datelor preliminare, din cei 25 de pasageri de naționalitate română și turcă, 9 sunt internați într-o unitate spitalicească din Bulgaria. În urma tragicului eveniment, 4 români au fost declarați decedați.

La nivelul Departamentului pentru Situații de Urgență s-a decis trimiterea unui elicopter SMURD, de la Punctul de Operare Aeromedicală București care s-a deplasat în Bulgaria cu o echipă medicală din cadrul Spitalului Clinic de Urgență București - Floreasca în vederea evaluării și planificării unei eventuale preluări și transport de pacienți către România. Totodată, în funcție de evoluția situației, alte 3 elicoptere sunt pregătite pentru a fi trimise în Bulgaria, în scopul evacuării pacienților români.

De asemenea, consulul României in Bulgaria se află la unitatea spitalicească unde sunt internați pacienții români.

La acest moment, echipa medicală din România evaluează din punct de vedere medical starea pacienților, alături de echipa medicală bulgară.

Reacția MAE

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) precizează că Ambasada României la Sofia a fost notificată pe telefonul de urgență de către un cetățean român cu privire la un accident rutier produs în data de 6 august 2022, în jurul orei 5:30, în zona Veliko Tarnovo, și în care a fost implicat un autocar înmatriculat în România.

Potrivit informațiilor preliminare obţinute de reprezentanții ambasadei, în urma acestui accident, patru persoane au decedat și nouă au fost rănite. Ancheta autorităților bulgare cu privire la acest accident este în desfășurare.

O echipa consulară mobilă din cadrul misiunii diplomatice s-a deplasat la locul accidentului pentru acordarea de asistență consulară, conform competențelor legale și în funcție de solicitări.

Premierul Ciucă: La nivelul Guvernului am intervenit urgent pentru a-i ajuta pe românii răniţi

„M-a întristat profund vestea că mai mulţi cetăţeni români şi-au pierdut viaţa, iar alţii au fost răniţi în tragicul accident rutier care a avut loc azi noapte, în Bulgaria. Sunt alături de familiile îndoliate, le transmit condoleanţe şi întreaga mea compasiune! La nivelul Guvernului am intervenit urgent pentru a-i ajuta pe românii răniţi şi a le asigura cea mai buna îngrijire medicală”, a declarat Nicolae Ciucă, potrivit unei postări de sâmbătă pe pagina de Facebook a Guvernului României.

El a mai spus că „un elicopter SMURD şi o echipă medicală de la Spitalului Clinic de Urgenţă Bucureşti - Floreasca se află deja în Bulgaria pentru a evalua şi planifica preluarea în România a celor răniţi”.

„Alte elicoptere SMURD sunt în drum spre Bulgaria pentru a-i aduce acasă pe românii noştri. Instituţiile statului sunt pregătite să ofere sprijin cetăţenilor săi, indiferent unde s-ar afla, si să le asigure o cât mai bună îngrijire. Le doresc sănătate multă românilor răniţi în tragicul accident si să se recupereze cât mai rapid!”, a completat prim-ministrul.

Articol recomandat de sport.ro
Cine s-ar fi așteptat? Pe ce loc este pusă naționala României de The Guardian înainte de EURO 2024
Cine s-ar fi așteptat? Pe ce loc este pusă naționala României de The Guardian înainte de EURO 2024
Citește și...
Accident grav între Braşov şi Sighişoara, cu patru răniți. A intervenit elicopterul SMURD
Accident grav între Braşov şi Sighişoara, cu patru răniți. A intervenit elicopterul SMURD

Patru persoane au fost grav rănite, sâmbătă dimineaţa, într-un accident de circulaţie care a avut loc în oraşul Rupea, şoferiţa unui autoturism, cu volan pe partea dreaptă, pierzând controlul maşinii şi lovind un cap de pod.

Cinci persoane, printre care și o fetiță de 4 ani, rănite grav de un șofer beat care a încercat să facă o depășire ilegală
Cinci persoane, printre care și o fetiță de 4 ani, rănite grav de un șofer beat care a încercat să facă o depășire ilegală

O copilă de nici 4 ani și patru adulți au ajuns vineri seară la spital cu răni grave, din cauza unui șofer beat care a încercat să facă o depășire neregulamentară, pe o șosea din județul Vaslui.

Recomandări
România a devenit noua obsesie a Rusiei. Declarațiile care spun totul despre tensiunile dintre Moscova și București
România a devenit noua obsesie a Rusiei. Declarațiile care spun totul despre tensiunile dintre Moscova și București

După o perioadă în care și-a concentrat atenția asupra Ucrainei și a Occidentului, mai ales în contextul masacrului din Moscova, dar și al războiului aflat în desfășurare, Rusia a luat în vizor, la nivel declarativ, România.

Kirilo Budanov: Federația Rusă a știut despre planificarea unui atac terorist în regiunea Moscova încă din februarie
Kirilo Budanov: Federația Rusă a știut despre planificarea unui atac terorist în regiunea Moscova încă din februarie

Conform declarațiilor șefului spionajului militar ucrainean, Kirilo Budanov, Rusia era conștientă încă din luna februarie de planurile pentru atacul terorist din Moscova, însă a ales să nu intervină.

 

 

 

 

 

Decizie finală privind închiderea magazinelor în weekend. Anunțul făcut de premierul Ciolacu
Decizie finală privind închiderea magazinelor în weekend. Anunțul făcut de premierul Ciolacu

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, joi, că din semnalele primite din rândul societăţii, rezultă clar că nu este oportun ca magazinele să fie închise în weekend.