Europenii protestează în stradă, în timp ce Omicron se răspândește amenințător. Noi restricții impuse de guvernele din Vest

Ultima actualizare: 05-12-2021 20:16
Europenii protestează în stradă, în timp ce Omicron se răspândește amenințător. Guvernele vestice impun noi restricții

Numărul de infectări cu noua tulpină Omicron crește alarmant în țările europene.

În Marea Britanie sunt deja peste 160 de cazuri confirmate, astfel că guvernul britanic a decis ca toate persoanele care intră în țară trebuie să prezinte un test Covid negativ, chiar dacă sunt vaccinate.

Înăsprirea măsurilor anti-Covid a adus un nou val de proteste în țări precum Belgia, Olanda, Austria sau Spania.

Testarea obligatorie a cetăţenilor care vor să ajungă în Marea Britanie se aplică începând de marţi.

Sajid Javid, ministrul Sănătăţii din Marea Britanie: ”Am urmărit datele din ultima săptămână, de când am aflat despre Omicron, și vedem un număr tot mai mare de cazuri legate de călătorii și, aşa cum am spus de la bun început, vom acționa rapid dacă este nevoie”.

Astfel, persoanele care călătoresc în această ţară trebuie să prezinte un test negativ efectuat cu cel mult 48 de ore înainte de călătorie. În prezent, cei care sosesc în Marea Britanie trebuie să se izoleze şi să se testeze în cel mult două zile de la sosire.

Şi Belgia se numără printre ţările care impun noi restricţii în faţa ameninţării tulpinei Omicron. Decizia autorităţilor a scos în stradă sute de oameni la Bruxelles.

De luni, școlile gimnaziale din Belgia trec în sistem hibrid, cu prezență fizică de maximum 50 %. Iar masca va fi obligatorie în şcoli pentru copii trecuți de 6 ani.

- Nu vreau să port masca la şcoală, pentru că programul la școală este foarte lung.
- Nu va fi uşor, va trebui să le reamintim de multe ori să-şi pună masca. Dar ne vom conforma
”. 

Valuri de proteste în mai multe state 

Și olandezii au protestat după ce guvernul a anunţat că vrea să le interzică celor nevaccinaţi accesul în spaţiile publice, dar măsura este încă dezbatută în Parlament.

Numărul îmbolnăvirilor este în creştere în Regat. Printre cei diagnosticaţi recent cu covid se numără şi Prinţesa Beatrix, fosta regină a Olandei, în vârstă de 83 de ani.

Casa Regală a anunţat că prinţesa a fost testată după ce a prezentat "simptome uşoare de răceală" şi se află acum în izolare. Prinţesa Beatrix este vaccinată anti Covid cu schema completă.

Valul de proteste faţă de noile măsuri anunţate de autoriţăti s-a extins şi în ţări precum Austria, Germania şi Spania. În Catalonia, câteva mii de oameni au ieșit pe străzile Barcelonei, nemultumiți de impunerea certificatului verde. 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO