Ce și-a scris pe mână Derek Chauvin înainte să fie dus în arest. FOTO

Dată publicare: 21-04-2021 08:51
Dată actualizare: 21-04-2021 09:25


Derek Chauvin

Derek Chauvin și-a scris numărul de telefon al avocatului său pe mână, înainte de pronunțarea verdictului de vinovăție în uciderea lui George Floyd, potrivit TMZ.

Fostul ofițer de poliție din Minneapolis, în vârstă de 45 de ani, a fost condamnat pentru crimă de gradul doi, crimă de gradul trei şi omor prin imprudenţă în legătură cu moartea lui George Floyd, în timpul unei arestări din 25 mai 2020.

Poliţistul încătuşat a fost imediat luat dus în arest. În timp ce era condus afară din sala de judecată, se putea observa ceva scris pe mâna sa stângă.

Avocatul lui Chauvin, Eric Nelson, a declarat că fostul polițist și-a scris numărul său de telefon pe mână din timp, pentru că știa dacă va fi găsit vinovat de crimă, cauțiunea lui va fi aproape sigur revocată și va fi imediat dus în arest.

Chauvin, care fusese de multe ori în instanță, știa clar dacă va fi condamnat că va fi îndepărtat rapid și nu va avea cum să discute cu avocatul său după verdict, dar va avea apoi acces limitat la un telefon.

Cel mai probabil Chauvin probabil și-a scris numărul pe mână deoarece era îngrijorat că i-ar putea fi confiscat când va ajunge la închisoare, dacă l-ar fi scris pe o bucată de hârtie, scrie TMZ.

Juriul a ajuns la o decizie, după trei săptămâni de audieri şi după mai puţin de o zi de deliberări.

Cei 12 juraţi l-au găsit vinovat de crimă de gradul doi, crimă de gradul trei şi omor prin imprudenţă în legătură cu moartea lui George Floyd, în luna mai a anului 2020.

Pedeapsa maximă pentru crimă de gradul doi prin imprudenţă este închisoare de cel mult 40 de ani. Pedeapsa maximă pentur crimă de gradul trei este închisoare pentru cel mult 25 de ani.

45 de mărturii în proces, 3 săptămâni de audieri și peste 4 ore de pledoarii finale. Așa a arătat pe scurt procesul polițistului Derek Chauvin, suspectat că l-a ucis George Floyd în mai 2020.

Timp de nouă minute, Chauvin şi-a ţinut genunchiul pe gâtul bărbatului afro-american, care era întins pe burtă şi cu mâinile încătuşate la spate.

Agonia sa, filmată în direct de trecători, a şocat lumea şi a provocat manifestaţii de o amploare istorică împotriva rasismului şi a violenţelor poliţieneşti.

Procesul s-a derulat într-un climat de tensiuni şi de manifestaţii cotidiene după moartea recentă a unui tânăr de culoare la periferia Minneapolis.

Sursa: TMZ


VIDEO PROTVPLUS.RO