Butonul de pe biroul prezidențial, îndepărtat de Biden. Ce primea Trump când îl apăsa

24-01-2021 13:02


Joe Biden

Joe Biden și-a început deja munca de președinte în Biroul Oval de la Casa Albă, unde a făcut și câteva modificări după ce l-a preluat de la predecesorul său, Donald Trump.

Jurnaliștii americani au observat că de pe biroul lui Biden lipsește un buton pe care Trump îl folosea ca să comande băuturi răcoritoare. Mai exact, Cola dietetică, potrivit Business Insider.

În 2017, în timp ce oferea interviuri pentru Associated Press și Financial Times, Trump le-a prezentat reporterilor o cutie de lemn cu un buton roșu. Când îl apasă, un majordom de la Casa Albă îi aduce imediat un pahar de Cola în Biroul Oval.

În toate fotografiile făcute în biroul prezidențial în anii ce au urmat, cutia dreptunghiulară din lemn era nelipsită din spațiul de lucru al lui Donald Trump.

Butonul nu este nou însă, ci este folosit de președinții americani de zeci de ani, însă deobicei în alte scopuri decât pentru a comanda sucuri răcoritoare. Barack Obama a apărut alături de cutia de lemn în 2009, în timp ce lua prânzul cu președintele Camerei Reprezentanților, Nancy Pelosi.

Dar Biden pare să fi mutat butonul de apel de pe birou.

În schimb, fotografiile făcute în prima zi în a lui Biden arată pe biroul prezidențial două telefoane, o ceașcă de cafea și un set de pixuri. Nu este clar unde a fost dus butonul de apelare.

Sursa: Business Insider

Tags: buton, birou, trump, biden,


VIDEO PROTVPLUS.RO