Mărturiile cutremurătoare ale copiilor care au asistat la masacrul din Rusia: ” Profesorul le-a spus tuturor să se ascundă”

Dată publicare: 12-05-2021 08:39
Dată actualizare: 12-05-2021 09:01


Atac cu focuri de armă într-o şcoală din Rusia...
Mărturiile cutremurătoare ale copiilor care au a...

Masacru la o școală din Rusia. Şapte elevi și doi profesori au fost uciși marți dimineață după ce un tânăr de 19 ani, fost elev al instituției, a deschis focul într-o școală din orașul rusesc Kazan.

Cel puțin 32 de copii și profesori au fost răniți. Înfricoșați, câțiva elevi au sărit pe geam, încercând să se salveze. Atacatorul, un localnic, a fost arestat de forțele speciale. În ajun postase pe internet că are de gând să ucidă mulți oameni, apoi să-și ia viața. Cum individul avea o armă înregistrată oficial pe numele lui, preşedintele Putin a ordonat revizuirea regulilor ce autorizează portul de arme.

Copii care au asistat la măcel povestesc cu groază scenele de coşmar prin care au trecut.

Copil: ”Eram în clasă când un bărbat cu o armă a intrat în sală și a început să tragă. Profesorul le-a spus tuturor să se ascundă repede sub birouri, așa că noi am scăpat."

Reporter: ”Câțiva copii au sărit pe geam. Am înțeles bine?"

Copil: ”Doar o singură fată din clasa noastră a avut timp să sară pe geam."

Momentul zguduitor când cel puţin doi elevi se aruncă de la etajul al treilea al şcolii ca să scape de moarte a fost filmat. Gestul disperat îi şochează pe martori şi mai ales pe părinţii care se învârteau înnebuniţi de grijă în jurul clădirii. Cei doi elevi se mişcă apoi prin iarbă, dar rănile ori fracturile suferite în momentul impactului cu solul îi împiedică să fugă. În schimb, o rup la sănătoasa cât mai departe de pericol alţi copii care săriseră geamul de la parter.

Potrivit martorilor, elevi în şcoala 175 din Kazan, atacatorul a detonat o bombă în incintă, după care a deschis focul la întâmplare prin clase şi pe culoare, la etajul al treilea al clădirii.

Cel care a provocat acest masacru, un tânăr de 19 ani, a fost prins rapid şi imobilizat de forţele speciale. Elevii răniţi au primit îngrijiri chiar în faţa şcolii, în timp ce trupele speciale evacuau restul elevilor şi al profesorilor.

Cum se întâmplă totdeauna în cazul unor asemenea tragedii, părinţii îngrijoraţi au venit într-un suflet la şcoală, unde erau aliniate zeci de ambulanțe. În aşteptarea informaţiilor despre soarta celor dragi, oamenii au trecut prin ore agonizante pe străduţele din apropierea şcolii.

Situat la 800 de kilometri de Moscova, Kazan este numit şi a "treia capitală a Rusiei", fiind cel mai mare oraş din republica majoritar musulmana Tatarstan.

Atacul a survenit tocmai când şcolile şi restul instituţiilor din Rusia şi-au reluat activitatea după o vacanţă prelungită, de 10 zile, o punte între Ziua Muncii şi Ziua Victoriei.

 


VIDEO PROTVPLUS.RO