Lovitura grea pentru compania Samsung. A pierdut procesul cu Apple si va plati 1 miliard de dolari

Ultima actualizare: 04-10-2012 19:34
conducerea Apple

Compania Samsung a pierdut procesul intentat de Apple in Statele Unite, care a acuzat incalcarea intentionata a unor patente in realizarea anumitor tablete si smartphone-uri. Instanta din Coreea de Sud a dat insa o decizie diferita.

 

Samsung va plati suma record de 1 miliard de dolari firmei Apple. Compania coreeana ar fi copiat anumite caracteristici ale produselor Apple, cum ar fi folosirea optiunii zoom prin atingerea ecranului telefonului.

In aprilie 2011, Apple a intentat proces companiei rivale Samsung si a cerut daune de 2,5 miliarde dolari.

VIDEO Apple va da lovitura cu iPhone 5. Caracteristia uimitoare a noului telefon

La randul sau, Samsung a dat in judecata Apple, pretinzand despagubiri de 400 milioane dolari, insa acum a pierdut procesul.

Totusi, instanta a respins o parte din pretentiile financiare formulate de Apple, compania urmad sa primeasca numai 1 miliard de dolari daune.

Reprezentantii Samsung s-au aparat, sustinand mereu ca nu au copiat nimic, doar au oferit consumatorilor ce isi doreau: telefoane cu ecran mare.

Secretele lui Steve Jobs: 5 lucruri pe care Apple evita sa le spuna

Insa Apple afirma in continuare ca firma coreeana are o “criza de design” dupa lansarea iPhone in 2007 si de aceea a preferat sa copieze illegal caracteristicile acestui produs de success.

Pana in prezent, Samsung a vandut peste 22 de milioane de tablete si smartphone-uri contestate de Apple, avand vanzari de peste 8 miliarde de dolari incepand cu luna iunie 2010.

In Coreea de Sud, justitia a dat un alt verdict in acest proces controversat. Instanta a decis ca ambele companii au copiat ilegal anumite caracteristici ale produselor rivale si a cerut retragerea de pe piata a unor telefoane si tablete. 

Imagini IN PREMIERA cu cel mai mare secret de la Apple

Este vorba de iPhone 3GS, iPhone 4, iPad 1 si iPad 2, dar si de Galaxy SII. Singurele smartphone-uri care se mai pot gasi in magazinele din Coreea sunt iPhone 4S si Galaxy S3.

Potrivit instantei de la Seul, Apple a copiat doua patente ale Samsung, printre care tehnologia wireless, iar Samsung a copiat o singura patenta de la Apple.

Citeste si:

Cele mai cautate companii din lume. Joburile pe care se bat cei din noua generatie

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO