Cele mai noi funcții prezente pe iPhone 13, gama de telefoane abia lansată. La ce preț ajunge la noi, cu TVA

Ultima actualizare: 15-09-2021 10:42
Cele mai noi funcții prezente pe iPhone 13, gama ...
Ce aduc nou iPhone13, iWatch și iPad din gama abi...

Apple a anunțat marți seară noile modele de iPhone. De-acum au baterii mai mari, cameră mai bună și procesor mai rapid.

Cel mai scump model costă 1.600 de dolari, preț fără TVA. Tot atunci, Tim Cook a anunțat noua generație Apple Watch, dar și o tabletă mai mică.

Cu mai multe informații vine Marian Andrei.

Marian Andrei: „La noi, adăugând TVA, suma totală este 1.904 euro, cea mai scumpă variantă iPhone13. Este varianta cea mai mare a lui iPhone 13, și varianta cu cea mai mare stocare, de 1Tb, practic îți încap aici toate pozele care le poți face zece ani de acum încolo și costă cu vreo 200 de euro mai mult decât Samsung Galaxy Z fold 3, acel telefon care se pliază și aduce o inovație interesantă.

Tema de design pentru iPhone 13 și 13 pro este flat edge design, cu toate muchiile drepte, nu mai este curbat, este o schimbare pe care am văzut-o la iPhone 12, ce e diferit, obiectivele de la cameră sunt montate în diagonală, pentru că dacă ar fi fost puse la fel ca la generația precedentă nu ai fi putut arăta lumii că ai cel mai nou iPhone, așadar aceste două obiective, ultrawide și wide sunt puse în diagonală. Câteva elemente interesante, aceste antene din plastic sunt făcute de PET-uri scoase din oceane, iar până în 2030 Apple promite să fie carbon neutral. Notch-ul este ceva mai mic ca la modelele precedente, m-am obișnuit cu el ceva mai mare și acum arată ciudat, rămâne la același preț și cu Face ID și cu toate funcțiile acolo, iar iPhone 13 PRO rămâne cel mai spectaculos model de până acum, camerele, obiectivele de pe spate sunt ceva mai mari acum, senzori mai mari, care permit să pătrundă mai multă lumină înăuntru și pe lângă asta, ocupă mai mult spațiu. Inclusiv pentru camera Tele avem acum zoom 3x în loc de 2,5 x, avem încărcare wireless, rămân toate celelalte funcții ca la modelul precedent, inclusiv senzorul LIDAR.

Dacă ma întrebați care este cea mai mare inovație pe iPhone 13 PRO, aș spune cu siguranță camera, iar legat de display avem două variante, Pro Max 5,7 inch și PRO simplu, 6,1 inch, avem de acum PRO motion, funcția de 120 Hz pe ecran, funcție pe care o vedem deja pe modelele cu Android de vreo trei ani încoace, dar ce face Apple diferit este că la o fotografie, de exemplu, când imaginea nu se mișcă, reduce rata la 1Hz, pentru conservarea bateriei, astfel că acesta este modelul care permite cea mai bună autonomie.”

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO