Interviu EXCLUSIV cu Robert Kiyosaki. Ce crede autorul cărții "Tată bogat, tată sărac" despre viitorul economiei mondiale

×
Codul embed a fost copiat

Economia lumii se prăbușește sub ochii noștri, sistemul bancar va intra în colaps, cel al pensiilor nu mai e sustenabil, iar toate acestea prevestesc cea mai gravă criză economică globală din istorie.

Sunt opiniile controversatului antreprenor și scriitor de succes Robert Kiyosaki, autorul bestseller-ului “Tată bogat, tată sărac”, vândut în peste 30 de milioane de exemplare, și tradus în peste 50 de limbi. Kiyosaki a acordat un interviu corespondentului Știrilor PRO TV Ștefana Todică, realizatoarea emisiunii iBani.

De-a lungul vremii, opiniile și declarațiile sale controversate au fost adesea criticate de economiști. Robert Kiyosaki este cunoscut și pentru relația sa de prietenie cu fostul președinte american Donald Trump, dar și pentru aversiunea față de actuala conducere americană, care transpare, de altfel, și în interviul acordat site-ului nostru.

“Toată economia lumii se prăbușește”

Întrebat ce părere are despre sistemul bancar mondial, în contextul scandalului Silicon Valley Bank și al celui de la Credit Suisse, Kiyosaki  a spus că, în opinia sa, toate acestea prevestesc cea mai mare criză din istorie.

Robert Kiyosaki: “Toate aceste banci se prăbușesc din motive similare. Mă tem că va fi cea mai mare criză bancară din istorie. De asta mă tem. E un eveniment istoric. (…) Va fi cea mai mare criză din istoria omenirii. Sunt foarte îngrijorat. Sper că mă înșel, dar toată economia lumii se prăbușește. Va fi prima recesiune globală din istorie, deoarece afectează toate băncile. “

Citește și
criza economica marea britanie
Criza economică din Marea Britanie în 2023 va fi aproape la fel de dură ca cea din Rusia. Nivelul de trai scade dramatic
De ce „urăște” Donald Trump Ucraina. În 2019 i-a spui lui Zelenski: „Ucraina știe multe despre asta”

“Problema e că piețele de obligațiuni merg prost. Ele sunt cele mai mari din lume. Dar o piață și mai mare e cea a instrumentelor derivate. (...) Deutsche Bank e umflată de piața de derivate. Iar acea piață valorează un cvadrilion de dolari. Un cvadrilion înseamnă 1000 de trilioane. Va fi cel mai mare crah din istoria omenirii”, a spus Kiyosaki.

“Dolarul american e doar hârtie igienică. N-are nicio valoare”

Robert Kiyosaki: “În 1964, președintele Nixon a pus capăt aurului, ca etalon. Așa că astea (n.r. - ține în mână câteva bancnote de 5 dolari) sunt doar hârtie igienică. Nu valorează nimic. Acesta (aratând o monedă de argint) e argint adevărat. Azi, valorează 10 dolari. Ce s-a întâmplat? A crescut valoarea dolarului sau a scăzut valoarea argintului? Ăsta (dolarul) e hârtie igienică, dar în școală nu te învață nimic despre asta, așa că oamenii lucrează pentru bani falși”

Cunoscut pentru prietenia sa cu Donald Trump, împreună cu care a și scris două cărți, Robert Kiyosaki l-a criticat pe actualul președinte al SUA. “Avem cel mai prost președinte din istorie”, a spus el, fără a aduce, însă, nicio dovadă.

„Actualul sistem de pensii e terminat”

Comentând recentele proteste masive din Franța, față de creșterea vârstei de pensionare, Kiyosaki a spus că actualul sistem e „terminat”.  

Robert Kiyosaki: “Ceea ce se întâmplă azi în Franta, toate acele revolte, au loc deoarece statul e falit și nu mai poate plăti pensiile. Același lucru se întâmplă în America. Pensia nu mai e garantată. ”

Pentru cei care își doresc să facă bani, educația financiară este cea mai importantă, în opinia sa: “Nu ai nevoie de bani ca să fii bogat, e suficient să fii educat. (…) Educația financiară înseamnă doar atât: să cunoști limba banilor”, a spus el.

Opiniile exprimate în acest interviu aparțin în exclusivitate interlocutorului, nu reprezintă poziția PRO TV și nu trebuie privite ca sfaturi de investiție.

 

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Veste uriașă pentru Simona Halep!
NEWS ALERT Veste uriașă pentru Simona Halep!
Citește și...
Băncile străine stau la coadă pentru a lua dolari ieftini de la Rezerva Federală a SUA.
Băncile străine stau la coadă pentru a lua dolari ieftini de la Rezerva Federală a SUA. "Cineva, undeva, are nevoie de bani"

La doar câteva zile după turbulențele create de falimentare Sillicon Valley Bank și preluarea Credit Suisse de către UBS, Rezerva Federală a SUA (banca centrală din SUA) a oferit "dolari ieftini" și lista doritorilor s-a umplut repede.

Criza economică din Marea Britanie în 2023 va fi aproape la fel de dură ca cea din Rusia. Nivelul de trai scade dramatic
Criza economică din Marea Britanie în 2023 va fi aproape la fel de dură ca cea din Rusia. Nivelul de trai scade dramatic

Contracţia economică a Marii Britanii din 2023 va fi aproape la fel de profundă ca cea a Rusiei, activităţile fiind afectate o scădere puternică a nivelului de trai al gospodăriilor potrivit aşteptărilor economiştilor citaţi de CNBC.  

A prezis criza economică din 2008, iar acum face un anunț cumplit:
A prezis criza economică din 2008, iar acum face un anunț cumplit: "Al treilea război mondial a început deja"

Nouriel Roubini, 64 de ani, economistul american care a anticipat criza economică din 2008, a lansat recent un avertisment îngrijorător pentru cetățenii Uniunii Europene: zona euro va intra într-o recesiune lungă.

Recomandări
Întâlnire de taină la Damasc. Presa din Siria: Șeful Serviciului Secret din România, față în față cu Bashar al-Assad
Întâlnire de taină la Damasc. Presa din Siria: Șeful Serviciului Secret din România, față în față cu Bashar al-Assad

Un diplomat european a dezvăluit, miercuri, pentru Syria TV, că Serviciului Secret din România a vizitat Siria și s-a întâlnit cu președintele Bashar al-Assad și cu directorul serviciilor de informații siriene, Hossam Luke.

Tehnologia care poate apăra România în cazul unui atac cu rachete balistice. A fost testată cu succes de Israel și SUA
Tehnologia care poate apăra România în cazul unui atac cu rachete balistice. A fost testată cu succes de Israel și SUA

Israelul și Statele Unite au folosit pentru prima oară într-o situație reală interceptoarele de rachete balistice împotriva proiectilelor lansate de Iran.

România, mamă vitregă pentru elevi. „Masa caldă” e, de fapt, rece în peste 60% din cazuri. Nu toți copiii o primesc
România, mamă vitregă pentru elevi. „Masa caldă” e, de fapt, rece în peste 60% din cazuri. Nu toți copiii o primesc

"Masa caldă" în școli este în peste 60% din cazuri un sendviș sau un pachet cu hrană rece. Programul național funcționează doar într-o treime dintre școlile alese de Ministerul Educației, care dă vina pe incompetența autorităților locale.