Mircea Lucescu va fi ambasadorul naționalei Ucrainei la EURO 2020. Ce va face la București

Dată publicare: 18-05-2021 11:13
Dată actualizare: 18-05-2021 12:27


Mircea Lucescu

Mircea Lucescu a acceptat să devină ambasadorul naţionalei de fotbal a Ucrainei pentru EURO 2020, scrie presa din țara vecină.

Ucraina va disputa la București două dintre cele trei meciuri din cadrul Grupei C a Campionatului European. Astfel, în rolul său de ambasador, Mircea Lucescu va trebui să îi convingă pe suporterii români să susțină naționala condusă de Andrei Șevcenko la EURO 2020.

Când începe EURO 2020. Programul complet al Campionatului European

 

"Mircea Lucescu a fost de acord să fie ambasadorul naţionalei Ucrainei la Campionatul European. Deja e în Bucureşti. A început să facă pregătirile, pentru ca naţionala Ucrainei să primească susţinere la Bucureşti. Este o înţelegere cu federaţia de fotbal din Ucraina ca Lucescu să-i facă pe români să perceapă naţionala ucraineană ca pe a lor. Aceasta va fi misiunea antrenorului lui Dinamo în timpul EURO", a declarat jurnalistul Igor Țiganik, citat de presa ucraineană.

Mircea Lucescu a câștigat anul acesta cu Dinamo Kiev titlul și cupa Ucrainei, preum și supercupa anul trecut. Antrenorul român a devenit un simbol în fotbalul ucrainean, după ce a luat 8 titluri 6 cupe și 7 supercupe, precum și o Cupă UEFA cu rivala Șahtior Donețk.

De ce se numește EURO 2020 dacă se desfășoară în 2021

Arena Națională din București va găzdui două dintre meciurile Ucrainei la EURO 2020:

► Ucraina - Macedonia de Nord (17 iunie, ora 16:00)

► Ucraina - Austria (21 iunie, ora 19:00)

 

Sursa: StirilePROTV, ua-football.com


VIDEO PROTVPLUS.RO