De ce s-ar fi prăbușit Eriksen. Medicul Pompiliu Popescu: "O afecţiune cardiacă ascunsă, nedescoperita la investigaţii”

Dată publicare: 13-06-2021 07:31
Dată actualizare: 13-06-2021 09:35


Şoc la Euro! Danezul Eriksen s-a prăbuşit pe gazon, la meciul cu Finlanda. UEFA a suspendat partidă aproape două ore. Fotbalistul de 29 de ani a fost salvat de medici.

Eriksen s-a prăbuşit pe teren chiar înainte de pauză, iar colegii şi adversarii au cerut imediat intervenţia medicilor. Aceştia i-au făcut masaj cardiac timp de 15 minute. Eriksen a fost intubat şi dus la spital.

Fanii şi jucătorii s-au rugat într-un cor pentru viaţa lui Eriksen. O femeie, posibil soţia sau soră lui Eriksen, a ajuns pe teren şi a fost încurajată de danezii din naţională.

Coleg cu Chiricheș la Tottenham, Eriksen joacă acum cu Ionuţ Radu la Inter.

Semnele bune de la Copenhaga au venit imediat. Danezii l-au surprins pe Eriksen, conştient pe targă.

Pompiliu Popescu, fostul medic al naționalei României: „Sunt şanse mai mari să supravieţuiască, în decurs de aproximativ trei minute, dacă se intervine, creierul este salvat. Cred că este vorba de o afecţiune cardiacă virtuală, adică ascunsă, nedescoperita la investigaţii”.

Vestea că Eriksen e stabil la spital a fost primită cu urale pe stadion.

Meciul de la Copenhaga a fost reluat după aproape două ore. La revenirea de la vestiare finlandezii i-au primit cu aplauze pe colegii lui Eriksen. Finlanda a câştigat primul meci la prima participare la un campionat european.

Din respect pentru Eriksen, Pohjanpalo nu s-a bucurat la singurul gol al meciului. Danemarca a ratat un penalty prin Hojbjerg.


VIDEO PROTVPLUS.RO