Povestea tulburatoare a unei tinere careia ii este refuzata ultima dorinta

Dată publicare: 05-10-2012 13:06
Dată actualizare: 13-10-2012 13:37


Grace Sung Eun Lee

O tanara de 28 de ani, manager la o banca importanta, bolnava de cancer cerebral in stadiu terminal, si-a exprimat clar ultima dorinta – aceea de a muri.

Grace Sung Eun Lee, de origine coreeana, dar care a emigrat impreuna cu familia in Statele Unite, si-a facut cunoscuta dorinta, spunandu-le raspicat parintilor si medicilor: “Vreau sa mor”.

Dar pentru ca parintii fetei sunt foarte religiosi, facand parte dintr-o biserica crestina coreeana, i-au refuzat acesteia ultima si cea mai mare dorinta, crezand ca daca accepta ca fiica lor sa moara comit un pacat mare.

Aceasta fisura in credinte a dus la o lupta juridical chinuitoare pentru familie.

Grace este internata in momentul de fata intr-o clinica din Long Island, fiind tinuta in viata de niste tuburi prin care respira. Este paralizata de la gat in jos din cauza tumorii care ii apasa pe creier.

Tatal tinerei este reverend la Biserica Misionara Antioch din Queens si are un spate un numar mare de crendinciosi care se roaga pentru sanatatea lui Grace, convingandu-se singuri ca Dumnezeu are planuri pentru ea.

Pentru ca spitalul a luat act de dorinta pacientei si pentru ca aceasta nu poate fi respectata din cauza opozitiei familiei, partile sunt implicate intr-un proces de mediere in care interesele bolnavei sunt aparate de dr. Dana Lustbader, unul din medicii care o supravegheaza.

A

ceasta a afirmat ca Grace Sung Eun Lee a cerut in nenumarate randuri sa fie deconectata de la aparatele care o tin in viata si ca, din punctul ei de vedere, este o cruzime sa-i fie refuzata aceasta dorinta.

Parintii spun, insa, ca fiica lor era sub influenta medicamentelor si nu a fost suficient de lucida sa ia aceasta decizie.

Grace Sung Eun Lee, manager la Bank of America, s-a imbolnavit de cancer anul trecut. A facut chimioterapie si radioterapie, insa aceste tratamente au esuat. Luna trecuta, dupa o criza a ramas paralizata.

Sursa: New York Daily News


VIDEO PROTVPLUS.RO