Vizitata de politie dupa ce a cautat pe internet informatii despre o oala sub presiune

Dată publicare: 02-08-2013 19:46
Dată actualizare: 05-08-2013 06:46


oala de presiune

Cautarile pe internet ale unei femei in legatura o oala sub presiune, combinate cu cele ale sotului legate de rucsaci, la care s-au adaugat cele ale fiului despre atentatele din Boston, au facut ca o familie din New York sa primeasca vizita unor politisti

Michele Catalano se afla la munca, in momentul in care politia a batut la usa sa. Conform interviului acordat pentru The Guardian, sotul acesteia se afla acasa impreuna cu cei doi caini ai familiei, cand masinile politiei au ajuns in fata casei.

Din acestea au coborat sase politisti care au inconjurat imediat casa. Femeia a declarat ca sotul sau a fost inspaimantat de situatie, iesind imediat din casa. In timp ce era intrebat de catre acestia cine este, barbatul a observat ca acestia erau inarmati.

Dupa ce a fost identificat, cei 6 investigatori l-au intrebat daca pot intra in casa, vizita transformandu-se intr-o perchezitie. Dupa ce au cautat peste tot, politistii au inceput sa-l interogheze pe sotul lui Michele, despre nationalitatea sa, istoricul parintilor, unde lucreaza dar si daca detin vreo bomba.

Barbatul a fost intrebat si daca stie ce este o oala sub presiune si daca stie sa faca o bomba cu ajutorul acesteia. In acel moment, sotul le-a explicat ca acestia folosesc oala doar pentru prepara quinoa, o cereala peruana.

In acel moment, politistii au realizat ca nu au de a face cu teroristi.  Familia de americani crede ca vizita politiei are legatura cu istoricul cautarilor pe internet facute de ei.

Politia din Suffolk a confirmat vizita agentilor sai, insa a negat ca ar avea de a face cu monitorizarea istoricului de pe internet.
 

Sursa: The Guardian


VIDEO PROTVPLUS.RO