VIDEO. "E cel mai destept elefant din lume". Cum a reusit animalul sa ii impresioneze pe cercetatori

Dată publicare: 02-11-2012 08:21
Dată actualizare: 05-11-2012 07:08


Koshik, elefantul care vorbeste

La scurt timp dupa ce un grup de cercetatorii au anuntat ca o balena a invatat sa vorbeasca, ingrijitorii de la o gradina zoologica din Coreea il prezinta pe Koshik, elefantul vorbaret.

Koshik, un mascul in varsta de 22 de ani, stie sa spuna 5 cuvinte. In limba coreeana, evident, pentru ca el a crescut la o gradina zoologica din Coreea de Sud.

Elefantul comunica in acest fel cu ingrijitorii sai. El poate articula cuvintele punandu-si trompa in gura, scrie Daily Mail.

Sunetele scoase in acest mod seamana foarte bine cu anumite cuvinte pe care el le-a invatat.

Koshik reuseste sa comunice in acest fel inca din anul 2004, iar acum cercetatorii de la Universitatea din Viena au venit sa-l inregistreze.

Elefantul poate rosti urmatoerele cuvinte: salut, stai jos, nu, intinde-te si bun.

Desi ingrijitorii sunt incantati de performanta animalului, oamenii de stiinta nu cred ca acesta stie sensul cuvinteor rostite sau ca le formuleaza in mod intentionat.

Ei precizeaza ca au mai auzit de elefanti care imita diferite zgomote sau chiar un anumit limbaj, cunoscut fiind un pachiderm de la o gradina zoologica din Kazakhstan, care vorbeste in rusa. Deocamdata aceste abilitati ale elefantilor nu au fost in mod serios cercetate.

O balena a invatat sa vorbeasca pentru a contacta oamenii. Ce inregistrari au publicat cercetatorii 

 

 

Sursa: Daily Mail


VIDEO PROTVPLUS.RO