VIDEO. Imagini ca in plagile biblice. Milioane de lacuste au facut pagube in Egipt si Israel


Ultimul update: Sambata 09 Martie 2013 07:03
Data publicarii: Miercuri 06 Martie 2013 13:20
Categorie: Bizar
lacuste

Un roi de aproximativ 30 de milioane de lacuste a facut ravagii in Egipt, iar acum s-a indreptat spre Israel. Autoritatile au luat deja masurile necesare, pentru a preveni distrugerea recoltelor.

Insectele au acoperit peste 800 de hectare de teren peste noapte. Mai multe avioane utilitare au raspandit in aer si pe sol insecticide, scrie Guardian.

Multi fermieri au fost deja afectati, aproximativ 40% din recoltele lor fiind distruse, declara Pavel Rosenfeld, care locuieste la doar 3 km de granita cu Egiptul.

Roiul de lacuste este influentat de vant. Ultima invazie de acest fel a avut loc in Israel in anul 2004. Acum insa, incidentul poate fi privit si dintr-o perspectiva simbolica.

Lacustele au aparut cu doar 3 saptamani inainte de Pastele evreiesc, zi in care iudeii celebreaza plecarea din Egipt, eveniment care a marcat sfarsitul celor 10 plagi biblice care s-au abatut asupra pamantului faraonilor.

Roiurile sunt des intalnite in tari precum Egiptul sau Israelul. Desi produc daune serioase in agricultura si pot fi suparatoare, aparitia lor nu este ceva neobisnuit.

Este vorba de lacustele de desert, o specie aparte, care, in anumite conditii, se strange in roiuri si devine foarte agresiva. Acest lucru se intampla de obicei in perioade in care hrana se imputineaza din cauza secetei.

 

Sursa: Guardian

Tags: lacuste, egipt,

VIDEO PROTVPLUS.RO