VIDEO. Invazia "furnicilor nebune" in SUA. Calculatoarele din sediul NASA ar putea fi distruse

Ultima actualizare: 27-05-2013 00:11
furnica

Autoritatile din sudul Statelor Unite sunt ingrijorate de o invazie nemaintalnita a unor furnici agresive, care distrug tot ce le iese in cale.

Furnicile Nylanderia fulva, numite popular “furnicile nebune Rasberry”, din cauza modului haotic in care se deplaseaza, au invadat sud-estul SUA.

Aceste termite ucid temutele furnici “de foc”, dar ele sunt mult mai periculoase decat acestea, scrie San Francisco Chronicle.

Nu se rezuma la gradinile caselor, ci intra in interior si distrug totul, inclusiv circuitele electrice.

Aceste insecte sunt atrase probabil de caldura si campul magnetic raspandit de aparatele electronice.

Mai mult, cand incearca sa manance circuitele electrice, se electrocuteaza si mor, iar alte furnici sunt atrase de mirosul emanat de corpurile lor si astfel se formeaza roiuri in peretii caselor.

Recent, aceste furnici au ajuns si in sediul NASA, Johnson Space Center, dar angajatii au reusit sa intervina inainte ca acestea sa le distruga calculatoarele.

Spre deosebire de alte specii de furnici, acestea se inmultesc mult mai repede, iar capcanele folosite impotriva lor nu functioneaza.

Primele invazii au fost semnalate in Florida si Houston in anul 2002, iar in scurt timp insectele s-au raspandit pe intreaga coasta de sud. Prefera zonele calde si umede.

Iata ce pot face aceste furnici unui computer. Aceste imagini au fost publicate pe Youtube.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO