VIDEO impresionant. Un barbat fara picioare a urcat pe varful Kilimanjaro tarandu-se in maini

Ultima actualizare: 18-07-2012 04:30
Barbat fara maini urca pe Kilimanjaro

Un canadian in varsta de 31 de ani, care si-a pierdut ambele picioare cand avea numai cinci ani, a reusit sa ajunga pe varful muntelui Kilimanjaro, inalt de 5900 de metri, folosindu-se numai de brate.
 

Spencer West s-a nascut cu agenezie sacrala, boala care a impiedicat dezvoltarea normala a partii inferioare a coloanei vertebrale si a facut ca piciorele acestuia sa creasca incrucisat.

Doctorii au trebuit sa ii amputeze membrele inferioare, pe cand acesta avea cinci ani.

Expertii medicali i-au spus ca nu va fi un membru normal al societatii, dar Spencer nu a luat in seama aceste vorbe si i-a uimit pe acestia cu realizarile sale.

Pentru a se urca pe varful Kilimanjaro, Spencer s-a antrenat timp de un an. Pe 12 iunie, barbatul a plecat la drum impreuna cu alti doi prieteni.

Drumul de la baza pana la varf a durat sapte zile, iar 80% din el a trebuit sa mearga tarandu-se in maini. Numai pe anumite portiuni, unde terenul permitea acest lucru, Spencer a putut sa se deplaseze intr-un scaun cu rotile special.

"Vederea de pe varf era incredibila. Cu siguranta a meritat toate sacrificiile aceasta calatorie", a declarat Spencer West.

Performanta barbatului a strans de asemenea 370.000 de euro din partea sponsorilor, care vor fi donati asociatiei caritabile Free The Children, care se ocupa cu ajutorarea persoanelor din Kenya afectate de seceta.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO