Vestea primita de un barbat inchis pe nedrept aproape 40 de ani: "E fantastic! Nici nu stiu ce sa spun"

20-03-2015 10:02


Ricky Jackson

Un barbat din statul american Ohio, care a executat 39 de ani de inchisoare pe nedrept, fiind acuzat de uciderea unui barbat, va primi milion de dolari despagubiri pentru condamnarea gresita, relateaza Reuters.

Ricky Jackson a fost eliberat in luna noiembrie a anului trecut, dupa aproape patru decenii petrecute in spatele gratiilor pentru o crima pe care nu a comis-o. Acum, o instanta de judecata a decis ca statul Ohio trebuie sa-i plateasca barbatului despagubiri in valoare de 1 milion de dolari.

Jackson a aflat vestea de la un jurnalist: "Uau, nu stiam asta. Uau, uau, uau, e fantastic, omule. Nici nu stiu ce sa spun. Inseamna enorm", a reusit sa spuna americanul.

Ricky Jackson a fost inchis, alaturi de cei doi frati ai sai, pe baza marturiei unui baiat in varsta de 12 ani, Eddie Vernon, care a spus ca a fost martor la crima, potrivit Sky News.

Acum in varsta de 57 de ani, Ricky a inceput sa planga imediat ce a auzit ca va fi eliberat. Decizia a venit dupa ce Vernon, care a ajuns la 53 de ani, a recunoscut ca a mintit la proces - de fapt, in timpul crimei, se afla in drum spre scoala.

Dupa aflarea acestui lucru, politistii au un nou suspect, care a fost arestat in urma cu trei ani pentru alte infractiuni. Ronnie si Wiley, fratii lui Ricky, au depus si ei cereri de rejudecare a cazului.

Initial, Ricky Jackson a fost condamnat la moarte, insa decizia a fost anulata in urma unei erori birocratice.

Sursa: Reuters

VIDEO PROTVPLUS.RO