Cel mai bine pazit secret al crestinismului va fi scos la lumina, dupa mii de ani de mister

Ultima actualizare: 21-10-2012 01:14
Chivotul Legii

Una din cele mai cautate relicve biblice, Chivotul Legii, ar putea fi scoasa la lumina, dupa secole intregi in care a fost inconjurata de mister si speculatii.

Oamenii ar putea sa vada pentru prima data Chivotul Legii, care se crede ca este ascuns intr-o capela din Etiopia, iar preotii au refuzat pana acum sa-l arate. In curand, insa, relicva va trebui mutata in alta parte.

Biserica Ortodoxa din Etiopia pretinde ca faimosul Chivot, care adaposteste tablele cu cele 10 porunci date lui Moise, se afla in Capela Tablelor din orasul Aksum, inca din anul 1960.

FOTO. Cea mai mare blasfemie comisa vreodata de o biserica. Ce face Fecioara Maria in acest afis

Pretioasa relicva este pazita de un preot batran, singurul care era dreptul s-o vada si sa stea in apropierea ei.

De asemenea, preotul nu are voie sa iasa din capela si este obligat sa o pazeasca neincetat, pentru tot restul vietii sale.

Ce ai face daca logodnica ta ar ramane insarcinata cu altul? Blogul lui “Iosif din Nazaret”, in voga

Acum insa, o defectiune aparuta in acoperisul capelei pune in pericol Chivotul, pentru ca permite scurgerea apei inauntru, scrie Daily Mail.

Prin urmare, scrinul va trebui mutat in alta capela, oferind astfel ocazia credinciosilor de a vedea, chiar si pentru scurt timp, Chivotul.

“Cineva asa inteligent cum era Iisus cu siguranta ar fi fost ateu

Conform Bibliei, Chivotul Legii a fost construit la ordinul lui Moise, ca sa adaposteasca tablele cu cele 10 porunci primite de la Dumnezeu pe Muntele Sinai.

Acest obiect avea puteri magice, iar cei care il atingeau mureau pe loc.

Cea mai veche inscriptie crestina descrie un obicei romanesc actual. Vezi ce spun istoricii

Chivotul a fost adapostit in Templul din Ierusalim, ridicat de regele Solomon, pana la invazia babilonienilor, in secolul al VI-lea i.Ch., cand a disparut fara urma.

Dupa aceea, relicva a devenit legenda, dar si un obiect mult ravnit si cautat de aventurieri si arheologi.

VIDEO. "Extraterestrii fac parte din planul lui Dumnezeu". De ce in Biblie nu scrie nimic despre ei

Desi nimeni nu a vazut acest scrin, se crede ca este facut din lemn de acacia, placat cu aur si are doi ingeri din aur sculptati deasupra capacului.

Capela unde este ascuns Chivotul a fost gasita de fotoreporterul Tim Makins, anul trecut.

BBC, acuzat ca i-a intors spatele lui Dumnezeu. Cum vrea sa stearga 2.000 de ani de istorie

El crede ca mutarea scrinului, care va fi obligatorie, pentru a impiedica distrugerea lui, va fi o ocazia unica pentru credinciosi, dar si pentru toti cei interesati sa afle daca pretentiile Bisericii Etiopiene sunt intemeiate.

O legenda locala, sustinuta de autoritatile religioase, spune ca relicva a ajuns in Etiopia cu mii de ani in urma, fiind adusa de fiul regelui Solomon si al reginei din Saaba, care era atunci regele Etiopiei.

Teorie bulversanta: Dumnezeu a avut o sotie

El ar fi furat Chivotul din Templu, lasand in loc o copie, care a fost distrusa in timpul invaziei straine.

Jurnalistul a aflat ca autoritatile au decis construirea unei alte capele, alaturi de cea actuala, iar Chivotul va fi mutat aici temporar, peste cateva luni.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO