Unde ajung bagajele pierdute la aeroport. Compania care se ocupa de ele a deschis un hypermarket

Ultima actualizare: 18-06-2015 07:07
Unclaimed Baggage Center

Vi s-a intamplat ca, dupa un zbor cu avionul, sa descoperiti ca bagajele dumneavoastra sunt de negasit ? Iata e se intampla de fapt cu valizele ramase “orfane”.

Bagajele pierdute “definitiv” ajung de fapt in oraselul Scottsboro din statul american Alabama. Si asta pentru ca acolo se afla “Unclaimed Baggage Center”, “Centrul pentru Bagaje Nerevendicate”, infiintat inca din 1970.

Nu e vorba de vreo institutie guvernamentala, ci de un retailer care cumpara de la companiile aeriene bagajele pierdute care in 90 de zile nu s-au intors la stapanii lor. Valizele sunt deschise iar continutul lor, scos la vanzare. In fiecare zi, in acest urias hypermarket second-hand apar peste 6.000 de produse noi, potrivit QZ.

Printre camasi, lenjerie intima sau produse cosmetice, din magazin pot fi cumparate si articole mai insolite, cum ar fi un piton viu, pe care stapanul sau l-a abandonat, o mumie, o parasuta, statuia unui pitic sau o armura medievala. Potrivit statisticilor, doar in Statele Unite 1 din 150 de pasageri ai liniilor aeriene ramane fara bagaje.

Potrivit fondatorului sau, Doyle Owens, “Unclaimed Baggage Center” nu are competitori, fiind singura firma care cumpara si revinde valizele ramase “orfane”. Owens nu a precizat cat plateste pentru o valiza, ci doar ca pentru primul lor a trebuit sa achite, acum 45 de ani, in jur de 300 de dolari.

In jur de 60% din continutul bagajelor e format din haine, o proportie extrem de mare formand-o rochiile de mireasa. In fiecare an, un milion de oameni intra in acest magazin – unii ca sa cumpere, altii, doar ca sa viziteze.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO