Un turist disparut in Australia timp de 3 saptamani a supravietuit mancand insecte

Dată publicare: 07-03-2014 11:38
Dată actualizare: 10-03-2014 00:13


Daniel Dudzisz

Un turist german, care a fost dat disparut si a ratacit timp de aproape trei saptamani in Australia, a supravietuit mancand muste, potrivit politiei.

Daniel Dudzisz, 26 de ani, a disparut pe data de 17 februarie, in timp ce calatorea in centrul statului Queensland, potrivit BBC News. Tanarul s-a ratacit si a ramas blocat intre doua brate ale unui rau revarsat. A fost gasit joi de un barbat care calatorea cu masina in zona.

In momentul in care a fost descoperit, Daniel Dudzisz era "in siguranta si sanatos" si parea sa fie "intr-o stare de spirit rezonabila", dupa cum a spus un reprezentant al politiei.

"A glumit si a spus ca n-ai cum sa mori de foame in Australia datorita numarului mare de muste pe care poti sa le mananci ca sa-ti completezi necesarul de proteine", a spus inspectorul de politie Mark Henderson. "Avea cateva conserve de fasole si niste cereale in ziua in care a disparut, insa le-a epuizat destul de repede, dupa care s-a hranit doar cu muste", a mai spus politistul.

Barbatul a refuzat tratamentul medical dupa ce a fost gasit. "Era infometat, dar intr-o stare de spirit rezonabila", a precizat Henderson.

Dudzisz a fost dat disparut in timpul unei expeditii in Queensland, intre orasele Windorah si Jundah. Politia l-a cautat cu un elicopter si biciclisti, insa toate misiunile au esuat.

Sursa: BBC NEWS


VIDEO PROTVPLUS.RO