Omul caruia nimeni nu ii mai dadea nicio sansa. Cum a ajuns sa arate asa radiografia lui

Dată publicare: 19-06-2012 14:58
Dată actualizare: 21-09-2012 22:23


Radiografie sulita craniu

Un adolescent din Florida a supravietuit in mod incredibil, dupa ce s-a impuscat in cap cu un harpon, iar sulita i-a strapuns creierul.

Yasser Lopez, in varsta de 16 ani, a fost ranit grav in timp ce incarca un harpon impreuna cu prieten, iar din greseala s-a impuscat cu arma in cap. Sulita de aproape un metru a trecut drept prin craniul tanarului.

"Lancea a patruns prin cap, incepand cu doi centimetri deasupra ochiului drept si aproape a iesit pe partea cealalta. Daca puneai mana pe piele puteai simti varful ei", a declarat Dr. George Garcia, chirurgul care l-a examinat.

Doctorii au trebuit sa foloseasca unelte speciale pentru a taia partea sulitei care ramasese afara, pentru a-i putea face radiografii, relateaza News Channel 5.

"Cel mai important lucru intr-un astfel de caz este sa rezisti tentatiei de a incerca sa scoti obiectul afara", a precizat neurochirurgul Ross Bullock.

Doctorii au reusit sa desurubeze varful sulitei si sa o indeparteze fara a pune in pericol viata pacientului.

In mod miraculos, lancea nu i-a atins niciun vas important de sange si i-a strapuns doar partea dreapta a creierului, astfel ca vorbirea nu a fost afectata.

"A reusit sa comunice cu noi si sa ne spuna ca nu il doare nimic, dar ca nu isi aminteste nimic din ziua incidentului", a mai precizat Ross Bullock.

Lopez urmeaza sa mai petreaca luni bune in spital, iar recuperarea va fi de durata, insa medicii se asteapta ca tanarul sa isi revina complet.

Sursa foto: Spitalul Memorial Jackson

Sursa:


VIDEO PROTVPLUS.RO