Un scotian a gasit un mesaj in sticla vechi de 98 de ani, stabilind un nou record mondial. FOTO

Ultima actualizare: 02-10-2012 14:39
Mesaj in sticla

Un pescar scotian a reusit sa stabileasca un nou record mondial, dupa ce a descoperit cel mai vechi mesaj in sticla din istorie.

Andrew Leaper, un capitan de vas din Shetland, Scotia, a gasit sticla care continea mesajul in luna aprilie a acestui an.

"In timp ce scoteam la suprafata plasele de pescuit, am observat ca in ele se afla o sticla, asa ca am apucat-o rapid, pentru a nu cadea inapoi in apa. M-a cuprins apoi o emotie si de abia asteptam sa aflu ce este scris in mesajul aflat in interiorul ei", a povestit Leaper.

Dupa ce au facut mai multe cercetari, oamenii de la bord au aflat ca mesajul a fost aruncat in apa in anul 1914, de catre Capitanul CH Brown, de la Scoala de Navigatie din Glasgow si ca acesta continea o rugaminte pentru cel care-l gasea, de a mentiona in el data si locatia in care l-a descoperit si de a-l trimite directorului Administratiei de Pescuit din Scotia, urmand ca in schimb sa primeasca o recompensa de 6 penny.

Reprezentantii de la Guiness au confirmat ca Leaper tocmai a stabilit un nou record mondial si i-au acordat acestuia titlul cuvenit.

Pescarul scotian s-a declarat mandru de realizarea sa, insa a precizat ca va dona sticla care contine mesajul unui muzeu, pentru ca si alti iubitori de istorie sa o poata admira.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO