Un peste gelatinos amenintat cu disparitia, desemnat cel mai urat animal din lume

Ultima actualizare: 16-09-2013 06:52
Peste

Un peste gelatinos din Oceanul Pacific care seamana cu chipul unei persoane in varsta, cu trasaturile deformate, a fost ales cel mai urat animal din lume, au anuntat, joi, organizatorii unui concurs.

Potrivit AFP, Psychrolutes marcidus traieste la adancimi cuprinse intre 600 de metri si 1.200 de metri in largul coastelor australiene si este amenintat cu disparitia din cauza pescuitului intensiv cu ajutorul plaselor si al navoadelor.

Aspectul sau corporal, care are alura unei fete de mosneag cu un nas mare si moale, i-a asigurat primul loc in aceasta competitie organizata pe internet.

Britney Spears, murdara si neingrijita in public. Cu ce haine si incaltari mizerabile a atras criticile tuturor - FOTO

Pestele gelatinos a primit 795 de voturi dintr-un total de peste 3.000 de opinii exprimate.

Kakapo, un papagal nocturn neozeelandez, denumit si "papagal-bufnita", care nu poate sa zboare, s-a clasat pe locul al doilea.

Pe locul al treilea s-a situat Axolotl, un amfibian caudat din Mexic, care are capacitatea de a-si petrece intreaga viata in stadiu larvar, fara se transforme niciodata pentru a deveni adult, a precizat Coralie Young, de la British Science Association, care a patronat acest eveniment organizat la Newcastle in Marea Britanie.

S-au mai aflat in cursa maimuta cu trompa (Nasalis larvatus), usor de recunoscut pentru nasul ei urias, testiculele rosii si abdomenul proeminent, dar si broscuta din lacul Titicaca a carei piele plisata din abundenta ii permite sa respire mult timp sub apa, dar a carei infatisare i-a adus trista porecla de "broasca scrot". In total, site-ul care a gazduit competitia a atras 88.000 de vizitatori.

"A fost o maniera amuzanta de a sensibiliza opinia publica in legatura cu protejarea naturii", a declarat Coralie Young.

Titlul decernat pestelui castigator ii va permite acestuia sa devina mascota oficiala a Societatii de Protejare a Animalelor Urate, care grupeaza umoristi ce sprijina cauza speciilor amenintate cu disparitia, pedepsite din cauza aspectului lor fizic ingrat.

Fetita blonda din imagine este fiica lui Eminem. Acum a devenit o tanara provocatoare pe care toata lumea o admira - FOTO

Aceasta asociatie afirma ca a fost infiintata pentru "a-i pune in valoare pe unii dintre copiii pedepsiti cel mai mult de Mama Natura" si considera ca "ursul panda face obiectul unei atentii mult prea mari".

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO