Un pensionar orb fost batut cu salbaticie si lasat sa zaca in agonie, pe asfalt. Cum a raspuns o lume intreaga la drama lui

Dată publicare: 31-01-2015 17:34
Dată actualizare: 03-02-2015 06:55


Alan Barnes

Alan Barnes, un pensionar cu dizabilitati, din Noua Zeelanda, a trecut printr-un adevarat cosmar dupa ce a fost atacat de un barbat care l-a impins si i-a rupt clavicula, incercand sa-l jefuiasca.

Alan, in varsta de 67 de ani, se afla chiar in fata casei sale cand a fost atacat. Povestea pensionarului a atins o coarda sensibila in sufletul multor oameni din intreaga lume, asa ca atunci cand a fost creata o pagina web de ajutorare a barbatului, mii de oameni au donat, scrie BBC News.

Pana in prezent, s-au strans peste 160.000 de euro. Katie Cutler, tanara care a initiat campania de donatii, a marturisit ca nu se astepta la un asemenea raspuns din partea oamenilor: "Nu au donat doar de aici, au fost oameni si din Canada, Olanda, SUA si Noua Zeelanda."

Alan Barnes s-a nascut cu probleme de vedere, dupa ce mama lui a facut varicela in timpul sarcinii. Din cauza ranilor suferite in timpul atacului, el locuieste acum cu sora sa si spune ca le este recunoscator tuturor celor care au donat.

 

Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO