Un parinte din Canada se lupta sa convinga autoritatile sa treaca in dreptul sexului bebelusului sau "necunoscut"


Ultimul update: Joi 06 Iulie 2017 07:10
Data publicarii: Luni 03 Iulie 2017 11:38
Categorie: Bizar
Kori Doty

Kori Doty, un parinte transsexual, care nu se considera nici barbat si nici femeie, doreste sa se asigure ca sexul bebelusului sau este sters din toate inregistrarile si documentele.

Kori sustine ca intentioneaza sa-si creasca bebelusul, pe numele sau Searyl Atli, ca pe un gen neutru, pana cand va avea "consimtamantul si vocabularul de a-mi spune ceea ce este", sustine Kori.

Parintele, care este originar din Columbia Britanica, Canada, a incercat sa obtina un certificat de nastere in care sa apara genul neutru al bebelusului, inca din luna noiembrie, insa autoritatile i-au respins solicitarea.

Ca efect al deciziei sale, tatal s-a vazut in incapacitatea de-a face un card de sanatate copilului sau, inlocuindu-l cu un "U", destinat genurilor, ceea ce inseamna ca nou-nascutul este nedeterminat si neasigurat.

"Il recunosc ca  bebelus si incerc sa-i ofer toata dragostea si suportul pentru a deveni cea mai buna persoana, care sa fie in afara restrictiilor care vin din partea unui gen feminin sau masculin", adauga Kori.

Kori este de parere ca in toate documentele Statul ar putea considera genul ca pe o optiune.

"Atunci cand m-am nascut, medicii s-au uitat la organele mele reproducatoare si a presupus cum voi fi. Aceste atribuiri ma urmaresc si mi-au urmarit identitatea intreaga mea viata. Toate aceste presupuneri erau incorecte si a trebuit sa fac foarte multe ajustari de atunci", adauga Kori.

Sursa: Metro

VIDEO PROTVPLUS.RO