Un om de stiinta american ofera un premiu de 10.000 de dolari. Ce provocare lanseaza

Ultima actualizare: 30-03-2013 06:56
dolari

Un om de stiinta american a lansat o provocare inedita, cu un premiu care s-ar putea ridica la 20.000 de dolari, dublul sumei oferite. Competitia este destinata celor care cunosc bine Biblia si care au si cunostinte foarte bune de stiinta.

Joseph Mastropaolo, un creationist din California, vrea sa ofere un premiu de 10.000 de dolari celui care ar putea demonstra, in fata unui judecator, ca stiinta contrazice cu adevarat interpretarea literala a Genezei.

Oponentul sau, daca va accepa provocarea, va oferi la randul sau un premiu de 10.000 de dolari, astfel incat suma totala va ajunge la 20.000 de dolari.

Mastropaolo, va fi “avocatul Bibliei” si va prezenta argumente conform carora Cartea Genezei relateaza evenimente care s-au intamplat intocmai, scrie The Guardian.

El asteapta un om de stiinta care sa poata demonstra contrariul si oricine crede ca este pregatit poate sa participe.

“Evolutionistii sunt oameni destepti, suficient de destepti sa-si dea seama ca nu exista nicio dovada stiintifica pe care s-ar putea baza”, sustine el.

Potrivit lui Mastropaolo, evolutia nu poate fi demonstrata stiintific, pentru ca “in Univers nimic nu evolueaza, totul degenereaza, deci merge in directia opusa”.

Joseph Mastropaolo tine discursuri in favoarea creationismului de 15 ani.

El are o diploma in psihologie si biomecanica la Universitatea din California si a realizat multe articole pentru The Creation Science Hall of Fame, un site care prezinta ipoteze in favoarea crestionismului stiintific.

Aceasta teorie este respinsa de cei mai multi oameni de stiinta, adepti ai evolutionismului.

Insa, un sondaj realizat in 2012 a demonstrat ca 46% dintre americani cred in interpretarea literala a Bibliei.

Mastropaolo spera ca acest inedit proces va duce la imbunatatirea dezbaterilor privind geneza si evolutia. The Literal Genesis Trial va avea loc la un tribunal din Santa Ana, California.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO