Un muc de tigara a rezolvat o crima comisa in urma cu 18 ani in SUA

Dată publicare: 22-09-2013 16:31
Dată actualizare: 25-09-2013 07:01


criminal

Un muc de tigara s-a dovedit a fi pierzania unui barbat din Statele Unite.

Suspectat ca a ucis o tanara de 18 ani din Utah, Joseph Michael Simpson a fost trimis la inchisoare cu ajutorul unui muc de tigara de pe care politia a preluat probe ADN, relateaza Fox News.

Crima a avut loc in 1995, insa barbatul a intrat in atentia politiei din Wasatch County de abia anul trecut cand cu ajutorul criminalistilor s-a extras ADN de pe piatra cu care o tanara prostituata, Krystal Lynn Beslanowitch, a fost ucisa in 1995.

Seriful Todd Bonner care s-a ocupat initial de investigarea crimei nu a putut uita de acest caz. A reluat pista pentru ca anii de evolutie tehnologica in materie de criminalistica i-au adus un indiciu nou - o proba ADN lasata chiar pe "arma" cu care Krystal a fost ucisa.

Todd Bonner a plecat pe urmele lui Joseph Michael Simpson pana in California. Desi barbatul mai facuse inchisoare, era nevoie de o proba ADN noua pentru a-l condamna pentru uciderea lui Krystal.

Dupa 4 zile de filaj, politistul a ridicat un chistoc de tigara aruncat de Simpson, luand astfel proba ADN care l-a ajutat sa-l inchida pe criminal dupa 18 ani de la comiterea crimei.
 

Sursa: Fox News

Tags: criminal, crima, adn, tigara,


VIDEO PROTVPLUS.RO