Un mormant vechi de peste 11.500 de ani a fost descoperit in Alaska. Ce se afla inauntru

Ultima actualizare: 14-11-2014 06:42
alaska

Un mormant vechi de peste 11.500 de ani, care contine ramasitele unor nou-nascuti, a fost descoperit de o echipa de arheologi in Alaska. Vestea, care a zguduit specialistii in domeniu, a facut repede inconjurul lumii.

Potrivit primelor cercetari, copiii au fost ingropati chiar de primii locuitori ai Americii de Nord, “paleo-indienii”, care au trecut in drumul lor un pod-natural, o portiune de uscat, tocmai din Siberia, regiune numita la sfarsitul Erei Glaciare “Beringia”. Si tot in mormant au fost gasite si unelte pe care le foloseau paleo-indienii in acea vreme, obiecte care au mai fost descoperite in diferite parti din Alaska, scrie Daily Mail.

Se presupune ca un grup restrans de vanatori-culegatori a migrat dintr-o parte in alta a statului american Alaska. Din acest motiv, pe cat de cutremuratoare poate fi recenta descoperire, aceasta nu este cu certitudine o noutate.

Un alt schelet al unui copil de trei ani a fost gasit in urma cu patru ani in cadrul unui sit arheologic din zona Upper Sun River, provincia Tanana, in centrul statului Alaska. In cele din urma, cercetatorii au luat decizia de a incinera ramasitele.

Incinerate au fost si ramasitele descoperite recent. Cei doi nou-nascuti au fost ingropati unul dedesubtul celuilalt, in timp ce, explica arheologii, de-a lungul anilor, deasupra mormantului lor au fost construite mai multe locuinte de sezon ale celor din zona.

Potrivit raportului, unul dintre cei doi a murit la scurt timp de la nastere.

Antropologul Ben Potter si echipa lui de la universitatea din Alaska sustin ca descoperirea facuta reprezinta o oportunitate rara de a intelege modul de viata si traditiile primilor locuitori ai tinuturilor respective.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO