Un medic a salvat un bebelus "care semana cu fiica lui" la 23 de minute dupa ce a murit

Dată publicare: 07-03-2014 09:20
Dată actualizare: 10-03-2014 00:13


bebelus

Un bebelus care nu a respirat timp de 23 de minute dupa nastere a fost salvat de un doctor care a refuzat sa-i accepte moarte, pentru ca seamana cu propria fiica.

Fetita nascuta de Charlotte Richards a incetat sa respire la nastere, iar dupa 20 de minute toata lumea s-a gandit la ce este mai rau. Unul din medici, insa, s-a incapatanat si a facut imposibilul pentru a o readuce la viata. Ulterior a spus ca determinarea lui a venit de la faptul ca fetita seamana izbitor cu propria fiica, relateaza metro.co.uk.

Asa se face ca atunci cand nimeni nu mai avea nicio speranta, micuta Beatrix a inceput sa respire. Mama ei, in varsta de 24 de ani, a spus: "Imediat dupa ce am nascut-o, am stiut ca ceva este in neregula. Timp de 15 minute au resuscitat-o, dar nu s-a intamplat nimic si se pregateau sa-i pronunte decesul. Dar, dupa 23 de minute, unul din medici a spus ca ar mai trebui sa incerce inca o data si a functionat".

"Ulterior, mi-a spus ceva de genul ca fiica mea ii aminteste de propria fiica si s-a decis sa nu renunte. Este un miracol ce s-a intamplat", a mai spus Charlotte Richards.

Beatrix s-a nascut la Spitalul Princess Alexandra din Harlow, Essex, Marea Britanie. Insa a suferit o asfixie perinatala, dupa  o sangerare placentara. Aceasta afectiune duce la lipsa de oxigen a noului nascut si cauzeaza adesea leziuni cerebrale sau decesul.

Imediat dupa nastere, fetita a fost transferata la o clinica din Londra, unde a fost tratata pentru reducerea riscului de leziuni cerebrale. La patru zile dupa ce a venit pe lume, parintii au strans-o pentru prima data in viata, iar dupa zece saptamani Beatrix a fost externata.

Sursa: metro.co.uk


VIDEO PROTVPLUS.RO