Un hotel din Irlanda de Nord a lansat “meniul de ape de lux”. Cat costa cea mai scumpa sticla de apa chioara

Dată publicare: 27-07-2015 15:26
Dată actualizare: 30-07-2015 00:02


chelner de ape la Merchant Hotel dn Belfast

Cunoscut pentru cel mai scump cocktail din lume, Merchant Hotel din Belfast ar putea avea si cea mai scumpa apa.

Hotelul de cinci stele din capitala Irlandei de Nord a lansat un “meniu de ape de lux”, in premiera mondiala, meniu ce include cateva dintre cele mai pure ape din lume, aduse din toate colturile globului. Mai mult, hotelul a angajat si doi chelneri specializati in servirea apei, care sa explice ce “buchet” are fiecare sortiment si ce s-ar potrivi mai bine cu gusturile clientilor.

La fel ca in cazul vinului, si la apa locul in care a fost produsa influenteaza aroma si gustul”, explica directorul Merchant Hotel, Gavin Caroll. “Chelnerii nostri de ape ii pot ajuta pe clienti sa aleaga apa care s-ar potrivi cel mai bine la fiecare fel de mancare, pentru a avea cea mai buna experienta gustativa”.

Cea mai ieftina apa din meniu costa 4,95 lire sterline pentru o sticla de 750 ml (30 de lei) si este produsa in Matea Britanie. Cea mai scumpa vine din nordul extrem al Canadei si este o apa plata la 26,45 de lire (163 lei), prezentata drept “cea mai pura din lume”, cu cel mai redus continut de minerale. In meniu mai apar ape din Spania, Georgia, Italia, Islanda sau Fiji.

Sursa: , Belfast Telegraph


VIDEO PROTVPLUS.RO