Un fotomodel britanic, condamnat la o viata in scaun cu rotile desi poate sa mearga

Dată publicare: 29-05-2013 21:40
Dată actualizare: 01-06-2013 07:00


model

Un fotomodel din Marea Britanie i-a uimit pana si pe medici cu afectiunea de care sufera.

Tanara lesina de fiecare data cand se ridica in picioare pentru ca inima incepe sa-i bata mai repede, relateaza dailymail.co.uk.

Chelsey Reynolds este model si are 22 de ani, insa este condamnata sa stea in scaun cu rotile. Tanara sufera de sindromul tahicardiei posturale intr-o varianta atat de severa incat Chelsey este obligata sa se deplaseze tarandu-se pe jos prin casa si mai nou in scaun cu rotile pentru ca lesina daca se ridica. Vezi aici mai multe imagini!

Sindromul de tahicardie posturala ortostatica (POTS) presupune ca un volum excesiv de redus de sange revine la inima dupa ce o persoana se ridica din pozitia culcat. Simptomul primar este lesinul.

Faptul ca boala i-a aparut "din senin" tinerei i-a uimit pana si pe medici. "Intr-o zi eram foarte activa, munceam si dintr-o data am lesinat. De atunci nimic nu a mai fost la fel", spune ea.

Tanara a inceput sa foloseasca un scaun cu rotile si a invatat sa "mearga" tarandu-se prin casa. "Este ciudat. Simt ca traiesc intr-un univers paralel" a mai povestit ea.

Model de la 18 ani, Chelsey obisnuia sa lucreze si cate 15 ore pe zi. Acum incearca sa atraga atentia lumii asupra bolii de care sufera ea si alte persoane.

Sursa: Daily Mail


VIDEO PROTVPLUS.RO