Un fort din Primul Razboi Mondial, scos la vanzare de o agentie imobiliara din Belgia. Suma incredibila ceruta de proprietar

Dată publicare: 01-09-2015 08:27
Dată actualizare: 04-09-2015 07:00


O agentie imobiliara din Belgia are o oferta mai putin obisnuita: un fort menit sa apere orasul Namur, capitala Valoniei.

N-a avut un trecut tocmai glorios, iar proprietarul nu i-a gasit o intrebuintare, asa ca vrea sa-l vanda. Cere un milion de euro.

A fost construit spre sfarsitul secolului al 19-lea, cand strategii militari inca mai credeau ca fortificatiile sunt cea mai buna apararea in fata unui atac inamic.

Charles de Bethune, agent imobiliar: "Bine ati venit la fortul Emines. E construit in forma triunghiulara. Pe o parte erau amplasate mitralierele, pe cealalta contraforturi care opreau ricoseurile gloantelor".

A primit botezul focului in primul razboi mondial. Dar nu s-a acoperit deloc de glorie.

Charles de Bethune, agent imobiliar: "A facut parte din sistemul de fortificatii din timpul primului razboi mondial. Din pacate, a rezistat numai doua zile, dupa care a fost cucerit".

Inca se mai pastraza incaperile pentru intendenta.

Charles de Bethune, agent imobiliar: "Bucataria... Vedem in perete locurile pe unde ieseau cosurile, mai in colo era latrina pentru soldati".

Un fort nu e cel mai neobsnuit imobil din portofoliul acestei agentii imobiliare.

Paul Houtart, director de agentie imobiliara: "Ar mai fi un castel de apa, masiv, un turn de control, un port vechi, chiar si o gara".


VIDEO PROTVPLUS.RO