Capcanele din Africa: femeile europene se intorc cu alti copii, convinse ca sunt de fapt ai lor

Dată publicare: 26-10-2012 08:58
Dată actualizare: 30-10-2012 01:12


bebelus

Un judecator britanic atrage atentia asupra cazurilor de inselatorie din Africa, unde mamele sunt pacalite sa creada ca au nascut in urma unor tratamente de fertilitate.

Judecatorul Coleridge spune ca unele cupluri care nu pot avea copii recurg la tratamente pentru fertilitate intr-o clinica din Nigeria si se intorc acasa cu bebelusi care nu sunt de fapt ai lor, informeaza The Sun.

Cazul care a atras atentia a fost cel al unui cuplu din Marea Britanie, caruia i s-a spus ca va putea avea copii dupa o excursie la respectiva clinica fantoma. Se pare insa ca femeia a fost drogata si dupa ce si-a revenit i s-a inmanat un copil, personalul medical pretinzand ca este al ei. La revenirea in tara, doctorii britanici au facut o serie de teste in urma carora s-a aratat faptul ca bebelusul nu avea de fapt nici o legatura de sange cu cei doi. Se presupune ca acesta a fost adus fraudulos din Africa.

Conform judecatorului care s-a ocupat de caz, intamplarea nu este una singulara. “Femeia este adepta unui curent religios unde miracolele nu sunt privite ca fiind imposibile. Toate dovezile arata ca ea nu a avut nici o idee ca ar urma un tratament de fertilitate fals, cu atat mai putin ca va intra intr-un sistem elaborat care vinde bebelusi nedoriti parintilor disperati, contra unor sume de bani”, a declarat judecatorul. Acesta a adaugat ca atat ea, cat si sotul ei, sunt victime nevinovate si ca nu au stiut ca cel mic a fost luat de langa mama lui naturala.

“Nu sunt surprins de interesul media in acest caz, situatia este foarte grava”, spune judecatorul Coleridge. Cazuri aproape identice se afla acum pe rol la Tribunalul din Marea Britanie, insa autoritatile nigeriene nu au dorit sa se implice in rezolvarea problemei.
 

Sursa: The Sun


VIDEO PROTVPLUS.RO