Un expert biblic din SUA sustine ca Iisus Hristos este doar o inventie a romanilor

09-10-2013 21:25


Bush ar putea scrie versete de Biblie!

Un expert biblic american sustine ca intreg crestinismul nu este decat o inventie a aristocratilor fostului Imperiu Roman, care l-ar fi folosit pe Hristos sub forma de propaganda.

Joseph Atwill considera ca crestinismul nu a pornit ca o religie, ci mai degraba a fost construit ca un sistem de propaganda care sa domoleasca supusii Imperiului Roman, potrivit Daily Mail.

Acesta a explicat ca a observat un tipar in timp ce studia singurele materiale despre Iudeea secolului intai, care ar contine zeci de paralele intre Iisus din Noul Testament si imparatul roman Titus Flavius.

"Prezint concluziile studiului meu cu ambivalenta pentru ca nu vreau sa fac rau crestinilor, insa este important pentru cultura noastra", a spus Atwill.

Omul de stiinta a adaugat ca aceasta masura a reprezentat o schimbare in Imperiul Roman, in ceea ce inseamna controlul asupra supusilor sai, dupa ce metodele agresive au esuat.

"Evreii din Palestina, care asteptau intoarcerea razboinicului Mesia, erau o constanta sursa de insurectie violenta in timpul primului secol.

Cand romanii au ramas fara metode conventionale de oprire a revoltelor, au apelat la razboiul psihologic. Atunci a fost inventata povestea unui Mesia pasnic", a spus Atwill.

Joseph Atwill isi va prezenta teoria in Londra, pe 19 octombrie, si sustine ca toti scepticii sunt bineveniti sa-i combata concluziile.

Citeste si:

Mitul perfectiunii ei a fost destramat. Cum arata in realitate corpul Antoniei - FOTO

Sursa: Daily Mail

VIDEO PROTVPLUS.RO