Un britanic riscă trei ani de închisoare, pentru că a atins un bărbat, în Dubai


Ultimul update: Luni 09 Octombrie 2017 13:31
Data publicarii: Vineri 06 Octombrie 2017 22:17
Categorie: Bizar
Britanic retinut in Dubai

Un britanic în vârstă de 27 de ani riscă trei ani de închisoare, în Emiratele Arabe Unite, pentru „indecență publică”, după ce i-a pus mâna unui alt bărbat pe șold, din greșeală.

 

Jamie Harron, de profesie electrician, era cu prietenii într-un bar din Dubai când i-a atins din greșeală șoldul unui bărbat, în timp ce încerca să nu își verse bătura, informează publicația britanică The Sun.

Potrivit sursei citate, au trecut deja trei luni de când bărbatul încearcă să se apere de acuzațiile care i se aduc și pe care le califică drept o „neînțelegere culturală”. Mai mult de atât, incidentul l-a lăsat și fără job, și fără bani.

Până în prezent, bărbatul a plătit amenzi de mai mult de 32.000 de lire, fiind, totodată, blocat în Dubai, după ce autoritățile i-au reținut pașaportul. Duminică va avea loc procesul, în care este acuzat de „indecență publică”.

„Sunt șocat că s-a ajuns așa departe”, a mărturisit bărbatul din localitatea scoțiană Stirling.

Incidentul a avut loc în luna iulie, când a avut o escală de două zile în Emiratele Arabe Unite, în timp ce se îndrepta spre Afganistan, unde lucra ca electrician. Astfel, el și prietenii au mers la barul Rock Bottom din Dubai, loc foarte popular printre tineri. Barul era foarte aglomerat când Jamie Harron și prietenii și-au cumpărat primul rând de băuturi, astfel că a ajuns să îi pună mâna pe șold unui alt bărbat, în timp ce încerca să nu verse băutura pe el.

La scurt timp, a apărut poliția, care l-a arestat, fără să îi spună motivul. Ulterior, un anchetator i-a transmis că este acuzat de consum de alcool și „indecență publică”. Britanicul a negat a doua acuzație, explicând că a încercat doar să evite să își verse băutura.

După ce a fost reținut, Jamie Harron și-a pierdut jobul, urmând să fie judecat.

„Am martori care sunt dispuși să apară în fața instanței. Nu pot să cred că sunt acuzat de așa ceva, deși am respectat complet legile. Acum este posibil să fiu arestat, duminică, dacă nu apar în fața instanței, deși nici eu, nici avocatul meu nu am fost chemați”, a spus el, potrivit publicației The Sun.

Totodată, britanicul a acuzat autoritățile că l-au ținut într-o celulă în care „mirosea ciudat”, alături de persoane din alte opt țări, fiind obligat să doarmă pe jos. Apoi i s-a impus o cauțiune și i-a fost confiscat pașaportul, astfel că nu poate pleca din țară.
Mai mult de atât, susține că procesul a fost „secret”, întrucât el nici nu a știut că are loc.

„Dacă știam că s-a schimbat data judecării, ași fi fost acolo. Aștept de mai multe luni să fiu chemat în fața curții, dar acum se pare că voi fi arestat, dacă mă prezint acolo”, a mai spus el, precizând că ar putea petrece până la trei ani în închisoare.

Potrivit unui purtător de cuvânt al Ministerului de Externe britanic, autoritățile țin permanent legătura că bărbatul și îi oferă asistență consulară.

Sursa: The Sun

Româncă deportată din Dubai după ce a făcut sex pe un iaht
VIDEO PROTVPLUS.RO