Un britanic a fost condamnat la aproape 10 ani de inchisoare pentru ca a facut focul in avion. Cine a stins incendiul

Dată publicare: 25-05-2017 15:15
Dată actualizare: 28-05-2017 07:30


avion al liniei aeriene Monarch

Sentinta dura pentru John Cox, un britanic care ar fi putut provoca o tragedie aeriana.

 

Barbatul a facut focul intr-un cos de gunoi in cabina WC a avionului in august 2015. Aeronava liniei Monarch decolase de la Birmimingham si se indrepta spre statiunea egipteana Sharm el-Sheikh. Incidentul a avut loc la 160 de kilometri de coasta Egiptului, la o altitudine de peste 10.000 de metri iar capitanul aeronavei se pregatea pentru o aterizare de urgenta, dupa ce echipajul de cabina l-a anuntat ca nu reuseste sa stinga incendiul provocat de pasager.

Din fericire, la bord se afla un pompier care a stiut cum sa opreasca flacarile, astfel ca avionul a aterizat la destinatie. Cox bause inainte si in timpul zborului si i-a injurat constant pe ceilalti pasageri si pe membrii echipajului.

Barbatul a fost condamnat acum la 9 ani si 6 luni de inchisoare, desi a incercat sa se apere invocand depresia dupa moartea mamei sale si problemele conjugale. Capitanul avionului a spus insa ca niciodata in cariera sa nu a fost atat de aproape de moarte, iar declaratia sa pare sa fi inclinat balanta, facandu-l pe judecator sa dubleze pedeapsa data de prima instanta.

Sursa: Guardian


VIDEO PROTVPLUS.RO