Un bebelus cu "doua capete" a fost operat cu succes in India

Dată publicare: 22-08-2013 18:06
Dată actualizare: 25-08-2013 07:04


copil india

Un bebelus de 8 luni, din India, afectat de o boala rara, care i-a dezvoltat un al "doilea cap" a fost operat cu succes.

Copilul cu "doua capete" sufera de Meningoencefalocel, o boala rara care afecteaza unul din 40-45.000 de copii, relateaza Daily Mail. In varsta de 8 luni, baietelul Tofajjal a fost supus unei  operatii complicate care a durat 5 ore.

Afectiunea presupune hernierea meningelor si a substantei cerebrale. Doctorii au declarat ca al doilea cap era un "geaman parazit" care cantarea aproape un kilogram.

"Tofajjal s-a nascut cu o diformitate rara - un al doilea cap crestea in crestetul copilului. Nu am trecut printr-o astfel de operatie niciodata. A fost o operatie critica, in orice moment ceva se putea intampla iar copilul putea muri", a declarat neurochirurgul Sisir Das, de la Apollo Gleneagles Hospital.

Tatal copilului isi pierduse orice speranta ca fiul sau se va face bine. Familia locuieste intr-o zona saraca si greu accesibila din India asa ca, cu greu, si-a putut duce fiul la spitalul din Kolkata pentru operatie.

"Nimeni nu credea ca fiul meu va trai. Acum il duc acasa" a povestit si mama sa.

Sursa: Daily Mail


VIDEO PROTVPLUS.RO