Un barbat si-a mancat cainele dupa ce a ramas izolat 3 luni in salbaticie

Dată publicare: 02-11-2013 15:01
Dată actualizare: 05-11-2013 07:06


caine

Un barbat din Canada care a ratacit in salbaticie timp de 3 luni a fost fortat sa-si manance cainele dupa ce a ramas fara provizii. Soarta cainelui e cu atat mai trista cu cat animalul isi salvase stapanul de-a lungul calatoriei.

Marco Lavoie, in varsta de 44 de ani, a plecat la inceputul acestei veri sa exploreze zona salbatica din valea Raului Nottaway, in Quebec, Canada, relateaza Daily Mail.

Cortul barbatului a fost atacat de un urs iar Marco a scapat cu viata cu ajutorul cainelui sau, un ciobanesc german. Ursul i-a distrus alimentele si proviziile facute pentru excursie, dar si barca barbatului.

Pentru ca nu avea cum sa cheme ajutor si nici ce sa manance, canadianul si-a ucis cainele si l-a mancat treptat dupa 3 zile de foame.

Barbatul si-a gasit insa salvarea dupa aproape 3 luni cand o echipa a mers in cautarea sa. Acesta a fost gasit suferind de hipotermie, infometat si fara puterea de a vorbi. Marco slabise jumatate din greutatea sa initiala.

Gasit la 800 de km de Montreal, barbatul a fost dus acasa. In prezent, Marco Lavoie se afla in stare critica la spital.

Andre Francois Bourbeau, un expert in supravietuirea in salbaticie, sustine ca decizia de a-si ucide cainele a fost una buna si ca fara acesta probabil ca echipa de salvare l-ar fi gasit mort. "A ramas in viata pentru ca a luat o decizie buna. Nu e o rusine sa faci asta. Trebuie sa fii disperat", a spus el.

In acea zona a Canadei, noaptea termperaturile sunt extrem de reci si nu exista plante care l-ar fi putut hrani pe barbat. "Marco ar fi murit incet si dureros daca nu era gasit de echipa" a explicat un alt specialist.

Familia a anuntat autoritatile de disparttia barbatului la doua saptamani dupa ce acesta trebuia sa se intoarca din excursie.
 

Sursa: Daily Mail


VIDEO PROTVPLUS.RO