Un barbat casatorit simultan cu 3 femei a cerut in instanta custodia copiilor sai. Cati urmasi are fostul credincios mormon

Dată publicare: 28-03-2014 12:51
Dată actualizare: 31-03-2014 07:01


Lorin Holm

Un barbat cu trei sotii, eliminat din cadrul bisericii fundamentaliste mormone de catre "profetul" Warren Jeffs, se lupta in instanta pentru custodia celor 25 de copii ai sai.

Lorin Holm, din Statele Unite, a fost excomunicat din secta in urma cu doi ani, pentru ca a fost considerat necredincios si, la scurt timp, a cerut in instanta custodia copiilor sai cu doua dintre sotii, Lynda si Patricia, scrie Daily Mail.

Holm traieste in prezent cu prima sa sotie, Hellen, care a ales sa paraseasca secta pentru a-l urma, si cu cei 12 copii ai lor, insa celelalte doua neveste au ramas credinciose sectei si impart acum un alt barbat. Lorin Holm a declarat Instantei ca urmasii sai vor fi abuzati sexual sau vor fi abandonati, daca nu va primi custodia.

 

La proces a depus marturie si sora lui Warren Jeffs, liderul sectei, care a povestit cum a fost abuzata sexual de fratele sau, cand avea 14 ani. In prezent, Jeffs este inchis pentru abuzuri sexuale asupra altor doua minore, pe care le numea "miresele" lui.

Lynda, una dintre celelalte sotii, a povestit in fata judecatorului ca este de parere ca Holm are o influenta negativa asupra copiilor sai, motiv pentru care va lupta sa isi pastreze custodie si a refuzat sa asculte acuzatiile de abuzuri sexuale in interiorul sectei.

Procesul de custodie nu a fost solutionat, dar, pana atunci, judecatorul a ordonat ca niciun minor din famlie sa nu se casatoreasca fara acordul Curtii.

Vezi aici mai multe imagini cu familia lui Lorin Holm.

Lorin Holm a fost unul dintre cei 7500 de membri ai bisericii fundamentaliste mormone, din statele americane Utah si Arizona. Adeptii practica mariajul multiplu, abandonat de celelalte secte mormone in 1890.

Sursa foto: Facebook

Sursa: Daily Mail


VIDEO PROTVPLUS.RO