Un baiat din India s-a plans de durere de masele. Medicii i-au extras nu mai putin de 232 de dinti

Ultima actualizare: 27-07-2014 07:54
barbat la dentist

Atunci cand adolescentii au dureri de dinti, inseamna de obicei ca le creste maseaua de minte. Nu este si cazul acestui tanar din India, caruia medicii i-au facut nu mai putin de 232 de extractii.

Ashik Gavai, in varsta de 17 ani, a inceput sa se planga, acum un an si jumatate, de dureri in partea de jos a maxilarului. Cand medicii din satul lui nu au gasit sursa durerii, acesta a fost trimis in Mumbai, la Spitalul J.J. Medicul Sunanda Dhiware nu a identificat ciudata formatiune din gura baiatului prin teste obisnuite, asa ca a decis sa-l opereze. Nu mica i-a fost surpriza cand a descoperit zeci de dinti, de marimi diferite.

Anomalia de care suferea baiatul este una foarte rar intalnita. De fapt, dintii sunt un tip de tumori benigne. Operatia a durat nu mai putin de sapte ore, timp in care medicul dentist, impreuna cu doi asistenti, i-au extras lui Ashik nu mai putin de 232 de dinti.

Dhiware a declarat pentru BBC ca dintii nu au putut fi indepartati folosind metode traditionale. Medicul a fost nevoit sa-i sparga folosind ciocanul si dalta, metoda foarte rar folosita in medicina dentara moderna. Dupa ce tumorile au fost indepartate, medicul a extras si molarul afectat.

Potrivit dentistului care a efectuat operatia, inainte de acest caz, 37 a fost numarul celor mai multi dinti extrasi de la un pacient cu aceasta problema. Chiar daca a spus ca trebuie sa se documenteze in literatura de specialitate, medicul crede ca putem vorbi despre un record mondial.

Dupa interventia chirurgicala, adolescentul a ramas cu un numar de 28 de dinti, la fel ca toti adultii.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO