Un artist din New York face bani grei pe spatele utilizatorilor de Instagram: le fura pozele si le vinde la expozitii

25-05-2015 17:07


expozitie - getty

Un artist din New York face bani pe spatele necunoscutilor de pe Instagram, carora le fura pozele si le vinde pentru sume naucitoare, fara sa le ceara permisiunea.

Richard Prince cauta si selecteaza cele mai inedite si interesante postari si le printeaza la marimi gigant, pe care le prezinta apoi in expozitii si chiar a reusit sa vanda o imagine cu suma de 90.000 de dolari, potrivit The Mirror.

La cea mai recenta expozitie, fotograful a avut o colectie de 37 de portrete descarcate de pe Instagram, fara sa intrebe titularii daca au ceva de obiectat. Primul astfel de eveniment a avut loc la sfarsitul anului 2014, insa recent au fost puse si spre vanzare la un targ de arta din New York.

Una dintre fetele care apareau in imagini, pe nume Doe Deere, a aflat ca este parte a unei expozitii doar dupa ce prietenii ei au vazut-o. Intr-un mesaj postat pe contul ei de Instagram, ea a marturisit ca Richard Prince nu i-a cerut permisiunea sa-i foloseasca imaginea.

"Da, portretul meu este expus la Galeria Frieze din New York. Este doar un screenshot al postarii mele originale. Nu i-am dat permisiunea, iar artistul Richard Prince a folosit-o si a vandut-o cu 90.000 de dolari in timpul unui eveniment VIP. Nu o sa merg dupa el si nu stiu cine a cumparat-o", a scris tanara.

 

Sursa: Mirror

VIDEO PROTVPLUS.RO