Un antrenament al unui sportiv din Kenya era sa se transforme intr-o tragedie. Ce s-a intamplat dupa ce l-au atacat 2 ursi

Ultima actualizare: 10-07-2017 07:49
Sport
iStock

Un maratonist de performanta din Kenya are un mod neobisnuit de-a se antrena si de-a se motiva pe parcursul antrenamentului.

Morinda Marube se antrena pe un traseu natural dintr-o padure din apropierea casei sale din Maine, Statele Unite ale Americii, atunci cand sustine ca a observat doi ursi negri care se apropiau de el.

Cuprins de frica, sportivul de performanta a inceput sa alerge cat a putut de repede pentru a se salva, reusind in cele din urma sa se refugieze intr-o casa de vacanta din zona.

Moninda sustine ca atunci cand a observat ursii la 20 de metri distanta de sine, atunci s-a bazat pe instinctul sau de-a face ceea ce stie el mai bine: sa alerge.

Sportivul sustine ca intreaga "cursa" a fost una stransa, ursii apropiindu-se la 9 metri de el, in timp ce acesta alerga cu disperare sa se salveze. Pana la acasa, sportivul a avut de alergat 18 metri pana sa ajunga la casa de vacanta cu pricina.


In cele din urma, sportivul a reusit sa ajunga in siguranta in casa de vacanta, cu ursii pe urmele lui. Sportivul recunoaste ca a stat destul de mult timp baricadat in casa pana cand animalele au cedat si au fugit in padure.

In urma incidentului, gardienii ii sfatuiesc pe cei care mai intalnesc ursi negri sa se urce in copaci, sa faca galagie si sa se indeparteze incet de ei. In plus, le recomanda oamenilor ca in cazul in care nu pot evita contactul cu animalele salbatice, atunci trebuie sa se intinda pe sol si sa isi tina respiratia. In cazul in care situatie devina una periculoasa, iar ursul trece la atac, atunci oamenii sunt nevoiti sa continue lupta pentru a se elibera din ghearele animalelor salbatice.

Marube a marturisit ca recomandarile par simple de executat, insa cand persoana se vede in situatia respectiva, masurile sunt foarte greu de pus in practica.

Sportivul sustine ca nu a incercat sa se urce in copac, intrucat stia ca si ei au aceasta abilitate si se temea ca s-ar putea sa nu fie in siguranta. In plus, acesta sustine ca s-a gandit sa sara intr-un lac din zona, insa nu stia sa inoate si nu si-a dorit sa riste.

In afara activitatii sportive, Marube este student la Universitatea din Maine din Farmington. In plus, tanarul a ocupat locul trei in cadrul Maratonului Maine din 2012 si a castigat semifinala maratonului un an mai tarziu.

Tanarul sustine ca "intalnirea" cu ursii l-a speriat foarte tare, in ciuda faptului ca a intalnit, in timp ce se plimba singur prin Africa, un leopard care statea intr-un copac.

In plus, el a spus ca a invatat o lectie importanta: "Faceti pace cu oamenii. Nu stii niciodata ce-ti aduc zilele tale."

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO
Doctor de bine
Stresul sau o alimentaţie dezechilibrată pot cauza dezechilibrul microbiotei intestinale şi pot afecta sistemul imunitar

05:45
Alt Text!
Întrebarea mesei rotunde
Intrebarea Mesei Rotude cu Andreea Antonescu - "Sex în avion, da, sex în 3, nu"

39:46
Alt Text!
ePlan
Despre organizația viitorului- un nou mod de lucru, dar și învățare continuă de la cele mai bune universități din lume cu Delia Rotaru, VP People & Organisation eMAG

27:33
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Interviu cu Allen Coliban. Susține vaccinarea obligatorie a funcționarilor. De ce reduce viteza și accesul mașinilor în Brașov?

33:51
Alt Text!
SuperLive cu Mihai Mironica
Superlive cu Mihai Mironică - 19 Octombrie 2021

28:47
Alt Text!
How To TikTok
Cum faci Live-uri plătite pe TikTok

06:36
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Interviu Clotilde Armand: despre obligativitatea vaccinării funcționarilor primăriei și relația dificilă cu Nicușor Dan

23:24
Alt Text!
Romania, te iubesc!
Romania, te iubesc! 17 octombrie 2021

43:00
Alt Text!
AutoTrends by Autovit.ro
Mașini electrice

13:52
Alt Text!
SuperLive cu Mihai Mironica
Superlive cu Mihai Mironică - 16 Octombrie 2021

32:46
Alt Text!