Un american a mostenit o casa impartita intre 2 tari. Granita, marcata cu banda adeziva pe podeaua unei camere


Ultimul update: Marti 04 Iulie 2017 07:26
Data publicarii: Sambata 01 Iulie 2017 09:46
Categorie: Bizar

Probabil ca ati mai auzit de cate o casa care sa apartina de doua strazi... Dar, ce ziceti de o una care se intinde ... in doua tari? Exista si "gazduieste" chiar si granita dintre Canada si Statele Unite.

Locuinta a fost mostenita de un american, care are si cetatenie canadiana. Barbatul ar vrea sa o vanda - exista si potentiali cumparatori - dar n-a reusit deocamdata sa se descurce in hatisul actelor.

Aceeasi cladire se afla in doua tari. O parte din casa tine de regiunea canadiana Quebec, iar cealalta - de Vermont, Statele Unite. O banda adeziva pusa pe podea, intr-o camera de la etaj, indica, aproximativ, pe unde trece granita. 

"E foarte dificil, pentru ca trebuie sa ma asigur ca vanzatorul are toate actele vamale care sa ateste ca este proprietatea lui", explica agentul imobilar, care spune ca a primit o multime de solicitari de la potentiali clienti interesati sa cumpere aceasta casa unicat. Dar mostenitorul nu se descurca nicicum in hatisul actelor.

Locuinta cu 9 camere si 5 bai a fost ridicata la inceputul secolului al 19-lea, tocmai pentru a inlesni legaturile comerciale dintre cele doua tari. Pretul cerut este de aproximativ 100.000 de dolari, dar repartiile si renovarea mai costa cel putin 600 de mii.

"Aceasta usa trebuie sa stea incuiata tot timpul. Cu zavorul tras... Daca iesi pe usa aceasta ai ajuns in Canada si risti sa fii arestat."

Polisistii de frontiera ai ambelor tari sunt chiar peste drum. "Trebuie sa aflam permanent cine vine si cine pleaca. Casa trebuie supraveghiata" , spun ei.

VIDEO PROTVPLUS.RO