Avertismentul unui specialist in fertilizarea artificiala: Cei bogati ar putea plati pentru a avea copii mai inteligenti

Dată publicare: 05-05-2014 10:07
Dată actualizare: 08-05-2014 06:48


Copil

Descoperirile in domeniul fertilizarii in-vitro ar putea "ameninta umanitatea" facandu-i pe parinti sa ceara copii modificati genetic, a avertizat profesorul Robert Winston.

Acestia ar putea plati pentru a avea copii cu inteligenta sporita, talent muzical sau forta fizica, scrie The Daily Mail.

Lordul Winston, unul dintre pionierii acestui domeniu, care a adus pe lume peste 10.000 de copii prin aceasta metoda, a declarat, la o conferinta despre fertilitate, a declarat ca noile tehnici de filtrare genetica trebuie sa ii faca pe geneticieni mai constienti de riscul cresterii cererii de copii cu abilitati artificiale.

Winston a declarat ca se teme de o vreme cand bogatii vor putea schimba infatisarea si abilitatile copiiilor prin modificarea genelor. Un climat "toxic" a fost creat de disperarea cuplurilor fara copii si de viteza cu care apar noi descoperiri stiintifice in domeniul fertilizarii in-vitro.

"Una dintre problemele principale ale muncii noastre este faptul ca ne-am lasat condusi de entuziasm. Amestecul de entusiasm si de disperare a pacientilor este periculos. Unul dintre pericole este ca cei bogati si-ar putea permite, in curand, modificari genetice care nu vor fi la indemana celor saraci", a spus Winston.

 

Sursa: Daily Mail


VIDEO PROTVPLUS.RO