"Toti credeau ca sunt blonda si ametita". Ce IQ are de tanara pe care nimeni nu o lua in serios

Ultima actualizare: 21-02-2013 07:00
IQ

Bronzul, manichiurile si petrecerile. Acestea sunt lucrurile de care se bucura o adolescenta din Marea Britanie, catalogata ca fiind mai desteapta decat Albert Einstein, Stephen Hawking si Bill Gates.

Potrivit publicatiei The Telegraph, citata de huffingtonpost.com, Lauren Marbe, o tanara de 16 ani din Loughton, Essex, are un IQ de 161. Tanara, care are numai calificative de A la scoala (n.r. echivalentul notei 10), a fost testata de Mensa, alaturi de alti colegi de scoala. Rezultatul a surprins pe toata lumea.

VEZI AICI FOTOGRAFIA TINEREI

"Am fost ultima care a primit rezultatele, si cum toti colegii au avut un scor in jur de 130, ma asteptam la acelasi rezultat", a spus Marbe, o cantareata care viseaza sa mearga la Universitatea Cambridge.

"Profesorii mei stiau ca sunt destul de desteapta, datorita notelor mele, insa au avut tot timpul imepresia ca sunt blonda si ametita. Acum imi tot spun: 'Nu mi-am dat seama ca esti chiar atat de desteapta'", a marturisit tanara.

Este important de mentionat ca IQ-ul lui Albert Einstein, Stephen Hawking sau Bill Gates nu au fost niciodata masurat. Cu toate acestea, se crede ca acestia ar avea un coeficient de inteligenta in jur de 160.

Si Business Insider noteaza ca testarea IQ-ului este o stiinta inexacta, iar rezultatele pot fi diferite de la un test la altul.
Oricum, Marbe spune ca se bucura de respectul pe care il arata acum colegii si profesorii.

"Intr-o epoca in care media si Guvernul critica tineretul pentru presupusa ignoranta si superficialitate, este chiar si mai vital sa celebram si incurajam inteligenta", a declarat directorul Liceului Roding Valley, unde invata adolescenta.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO